Demol verdedigt selectiepolitiek

Philippe Crols
| 0 reacties
Demol verdedigt selectiepolitiek
Foto: © SC

De Belgische nationale ploeg is niet meer wat het geweest is. Voor komend weekend hebben nog maar weinig landgenoten geloof in een goede afloop. Stéphane Demol blikt in De Morgen vooruit en verdedigt ook de selectiepolitiek van de bondscoach. 

Demol wijst in De Morgen op het feit dat de nationale ploeg gebukt gaat onder heel wat afwezigen: Swerts, Sonck, Kompany, ...  

De assistent van Vandereycken vindt het echter niet terecht dat men zich in Genk moet geviseerd voelen: "Dat is echt belachelijk." Waarom wordt Vanden Borre dan opgeroepen en niet Cornelis? "Cornelis past gewoon niet bij ons, punt. En Vanden Borre speelt niet als rechtsachter bij ons. En Hoefkens staat bij Stoke al twee jaar lang op die rechtsachter. De kritiek dat hij dus geen rechtsachter is vind ik dus ook belachelijk. Wij hebben een groep van veertig spelers die we elke week volgen, maar de rest maakt een conclusie op basis van tien seconden beeldmateriaal."

Ook Deschacht is er niet bij. Afgelopen weekend, toen Demol Anderlecht-Zulte Waregem volgde, riep een supporter na een goede actie van Deschacht of Demol het gezien had: "Ik kan er niet aan doen dat er ook dommeriken in het stadion zitten of dat er iemand slecht opgevoed of onnozel is. De bondscoach vindt dat er op de linksachter betere opties zijn dan Deschacht. Het is niets tegen hem persoonlijk. We hebben geen enkele speler waar we van zeggen dat we hem nooit meer oproepen."

Over het doel van komend weekend in Portugal zegt de assistent het volgende: "Gelijkspelen en hopen dat er iets uit de bus valt. Je speelt op verplaatsing bij een sterkere tegenstander. Dat is anders dan naar Kazachstan, Armenië en Azerbeidjan trekken: daar ga je om te winnen. Naar Servië gingen we om goed voetbal te brengen, zeker niet te verliezen en misschien te winnen. Dat zat er allemaal in. Nu gaan we om zeker niet te verliezen, en je weet maar nooit. Portugal heeft heel veel kwaliteiten, maar ook een paar zwakke punten. En we denken dat we die gevonden hebben."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties