Titelfavorieten schuiven favorietenrol door

Philippe Crols
| 0 reacties
Titelfavorieten schuiven favorietenrol door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen, Dender, Antwerp of Kortrijk. Een van deze vier ploegen zal straks promoveren als kampioen van de Belgische tweede klasse. Wie is nu eigenlijk favoriet, vroeg De Morgen zich af. Niemand, zo blijkt. 

Dender staat nog altijd aan de leiding, maar het draait daar niet meer zoals in het begin van het seizoen. Trainer Vandevelde bouwt dan ook de nodige voorzichtigheid in: "We waren het hechtste blok, maar dat is er nu niet meer. Vooral de managers die de hoofden van mijn jongens gek maken doen er geen goed aan. Bovendien denk ik ook dat Antwerp en KV Mechelen liever gezien worden in eerste."

Ook bij Antwerp bouwt men, verrassend genoeg, voorzichtigheid in. Secretaris Bistiaux zei het volgende over de titelstrijd: "We zijn niet constant genoeg om titelfavoriet te zijn. We laten het afweten tegen de kleine ploegen en voor mij is KV Mechelen dan ook de grote favoriet. Als ze daar zeggen dat wij favoriet zijn is dat enkel en alleen om de druk af te houden."

Bij Mechelen zelf reageert men in de persoon van Fi Vanhoof vrij rustig: "Antwerp speelt gewoon een spelletje. Dat is duidelijk. Wij verloren twee keer tegen Antwerp en we zijn realistisch. We kunnen ook nog altijd via de eindronde naar eerste."

Bij Kortrijk ten slotte houdt men eveneens de druk af. KVK staat echter nog wel op zeven punten van Dender, dus dat valt nog te begrijpen. "We mikken op de eindronde", klinkt het ook daar.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties