Uefa opent onderzoek na rellen in Rome

Luc Goderis
| 0 reacties
Uefa opent onderzoek na rellen in Rome
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond berichtten we al dat supporters van AS Roma en Manchester United in Rome met elkaar op de vuist waren gegaan.  In de marge van het Champions League duel tussen beide teams vielen er een twintigtal gewonden in en rond het Olympisch stadion.  De Uefa heeft inmiddels een onderzoek geopend.

Aan de oorsprong van de rellen zou volgens hen overdreven gebruik van illegale alcohol liggen.   Volgens woordvoerder William Gaillard zal de Uefa na het Paasweekend beslissen of er al dan niet disciplinaire maatregelen volgen. 

"Een onderzoek is reeds geopend en de Uefa wacht op de rapporten van onze officiële vertegenwoordigers om te zien of het nodig is om disciplinaire maatregelen te nemen", aldus Gaillard.

"Hoewel de prefect van Rome de verkoop van alcohol in alle bars van Rome verbood, kon er zonder probleem bier en sterke drank worden gekocht.  Er waren zelfs drie vrachtwagens, uitgerust met een bar, bij het stadion drank aan het verkopen", meldt het Italiaanse dagblad Il Messaggero

De Engelse en Italiaanse heefthoofden vochten in en rond het stadion van AS Roma.  Achttien supporters raakten gewond, onder wie één zwaargewonde.
Ondertussen verklaarde Manchester Utd dat de Italiaanse politie gisterenavond overdreven en hardhandig handelde op de supporters van de Red Devils.   "Manchester vindt de acties van de Italiaanse politie op supporters van Manchester overdreven.  De voetbalclub verwelkomt daarom de beslissing van de Italiaanse regering om de incidenten te bestuderen en de club zal getuigenissen van supporters verzamelen en ze overhandigen aan het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken", meldt de voetbalclub in een perscommuniqué.

Het blijkt zelfs dat de Italiaanse politie de supporters van Manchester zelf aanviel toen die de Italiaanse projectielen naar de Romeinse supporters teruggooiden.  Het is volgens de Engelse club de tweede keer op rij dat Manchester door gewelddadige politiekorpsen wordt geviseerd.  In Lens waren er al enkele incidenten tijdens de heenmatch van de achtste finale tegen Rijsel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties