Anderlecht kan Standard definitief uitschakelen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht kan Standard definitief uitschakelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond om 20.30 uur staan Anderlecht en Standard tegenover elkaar. Het wordt een topper op het scherpst van de snee. Standard telt een achterstand van zes punten op paars-wit. De Rouches moeten dus winnen om nog een gooi te doen naar de landstitel. Anderlecht kan dan weer, mits winst, Standard volledig uittellen. 

De heenmatch tussen beide ploegen eindigde op een scoreloos gelijkspel. Nu kunnen beide ploegen daar niet tevreden mee zijn. Paars-wit moet winnen om de kloof met Genk niet groter te laten worden. De Limburgers tellen immers nog steeds één punt voorsprong. Standard moet dan weer winnen om nog mee te doen voor de eerste twee plaatsen. Een kloof van zes of negen punten lijkt na deze week onoverbrugbaar.

Anderlecht kent weinig zorgen in de aanloop naar de topper. Enkel Baseggio is nog niet wedstrijdfit. Vanden Borre, die volgend seizoen voor Fiorentina voetbalt, zit niet in de kern. Verder kan Vercauteren uitpakken met zijn typeploeg. Zitka staat in doel, met voor hem van rechts naar links: Wasilewski, Pareja, Juhasz en Deschacht. Op het middenveld moet Biglia de ballen recupereren. Goor, maar vooral Hassan en Boussoufa moeten voor aanvallende impulsen zorgen. Voorin kan de Anderlechtcoach rekenen op zijn gouden duo Frutos - Tchité. Samen scoorden ze dit seizoen 25 keer. Bij Anderlecht moeten zeven spelers opletten voor een gele kaart. 

Standard heeft iets meer problemen. Zowel Geraerts als Conceiçao, twee steunpilaren op het middenveld, raken niet fit voor de partij tegen Anderlecht. Dupré en Defour keren ten opzichte van vorige week, wel terug uit schorsing. Renard verdedigt het doel van de Rouches. Achterin moeten Deflandre, Sarr, Dante en Dupré de boel gesloten houden. Fellaini en Dembele hebben een vooral verdedigende functie op het middenveld van Standard. Defour en Rapaic zorgen voor de creativiteit. Voorin beginnen De Camargo en Jovanovic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties