Fredrikstad wijdt stadion in met stijl

Lyn Oslo moest vanavond op bezoek bij Fredrikstad. Het was de eerste wedstrijd die in het nieuwe stadion van Fredrikstad werd gespeeld. De thuisploeg werd nog getipt als een van de mogelijke degradatiekandidaten terwijl Lyn bij de middenmotors gerekend werd. Dat draaide wel net even anders uit vanavond. Het werd een wedstrijd met veel dramatiek en kansen.

Al na vijf minuten kreeg de thuisploeg een goede kans. Ismael Fofana werd vrijgespeeld maar werd gehinderd door Christian Brink, Fofana kon doorzetten richting doel maar kreeg de bal niet in doel. Elyounoussi probeerde nog vanop elf meter maar ook hij kon keeper Gustafsson niet verschalken. Brink kreeg op basis van een drieste tackle alsnog rood.
Lyn kreeg daarop een strafschop toegewezen. In de twaalfde minuut kreeg Espen Hoff een geweldige kans nadat hij de verdediging van zich had afgeschut maar keeper Rami Shaaban was klaarwakker en kon de bal uit het doel houden. Magnus Powell probeerde nog in de rebound maar kon de bal ook niet binnen de palen krijgen.

Vanaf de 25e minuut nam Fredrikstad volledig over. Onder andere Hoås en Fofana kregen enkele kansen zonder de bal in doel te kunnen werken. Tien minuten voor pauze leverde het harde werk toch iets op. Twee spelers gingen voor dezelfde bal, en zoals het gezegde gaat: als twee honden vechten voor een been…., zo ook in dit geval. De bal kwam terecht bij de geheel vrijstaande Hoås die de bal vanop zeventien meter in doel werkte en Gustafsson kansloos liet. Hoås scoorde vorig seizoen het laatste doelpunt in het oude stadion en het eerste in het nieuwe.

Na de pauze domineerde Fredrikstad totaal. Het duurde evenwel even vooraleer de thuisploeg een opening vond in de verdediging van Lyn. Het duurde ongeveer twintig minuten. Toen speelde Bjørkøy de bal verder naar Elyounoussi die de bal hard in doel knalde. Fredrikstad ging met 2-0 aan de leiding. Het zag ernaar uit dat de match zo goed als gespeeld was. Maar amper vijf minuten later kon invaller Bala de bal na een corner in doel koppen en zo zat Lyn weer in de wedstrijd. De bezoekers gingen resoluut in de aanval maar keer op keer wist Shaaban een doelpunt te voorkomen. Alle pogingen van Lyn ten spijt was het Brian West die kort voor tijd nog wist te scoren voor Fredrikstad en zo de eindstand op 3-1 bracht. [AN]