Doelpuntenkermis in Lovech tegen rode lantaarn

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Doelpuntenkermis in Lovech tegen rode lantaarn
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gebeurt bij ons in België af en toe in provinciale dat clubs met een monsterscore hun tegenstrever degraderen, maar in de Bulgaarse hoogste klasse was er vanmiddag ook een doelpuntenkermis in Lovech. Litex, de vierde in de stand, ontving rode lantaarn Chernomorets Burgas Sofia. De stand na negentig minuten was maar liefst 11-0.

Burgas Sofia is dan ook het zwakke broertje in de Bulgaarse competitie. Nadat het team de competitie met drie strafpunten startte staat de teller na 23 partijen nog altijd in het rood (-2).  Dat ene gelijkspel haalde Burgas uitgerekend tegen Litex Lovech. Van een klinkende revanche gesproken.

Bij de rust stond het al 7-0 voor de oranjehemden die vorig seizoen ook nog Jean-Philippe Caillet (RC Genk) in hun rangen hadden. De elf doelpunten trouwens allemaal binnen het uur gescoord (1' Zlatinov, 4' Bibishkov, 20' Sicero, 21' Junior, 28' Junior, 32' Bibishkov, 36' Bibishkov, 50' Bibishkov, 52' Zlatinov, 58' Bibishkov, 60' Junior). Daarna vonden ze het bij Litex welletjes geweest. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat er dit seizoen bij een wedstrijd van Burgas Sofia dubbele cijfers op het bord staan. Eerder dit seizoen ging de club ook al met 10-0 ten onder bij stadsgenoot Levski Sofia. [LG]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties