EK 2012: Polen/Oekraïne troeft Italië af

Mathias Dumarey
| 0 reacties
EK 2012: Polen/Oekraïne troeft Italië af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europees voetbalkampioenschap in 2012 wordt georganiseerd door de landen Polen en Oekraïne. Deze co-organisatie troefde topfavoriet Italië af. Ook de kandidatuur van Hongarije/Kroatië viste achter het net.

De kandidatuur van Polen en Oekraïne had op papier weinig kans. De vreugde bij de delegaties van beide landen was dan ook erg groot toen UEFA-voorzitter Michel Platini de envelop scheurde en de twee landen noemde. Voor wereldkampioen Italië is dit ongetwijfeld een grote opdoffer. Waarschijnlijk hebben de omkoopschandalen en de supportersrellen hen de das omgedaan. 

Het grootste punt van kritiek op Oekraïne en Polen is vooral de afstand tussen de verschillende speelsteden. Zo moet je al tweeduizend kilometer rijden om van Gdansk in het noorden van Polen naar Donetsk in het oosten van Oekraïne te rijden. Daarnaast werd ook het Poolse voetbal geconfronteerd met omkooppraktijken en is Oekraïne vooralsnog een politiek onstabiel land.

Er zal in acht speelsteden gevoetbald worden in 2012. In Polen wordt er gespeeld in Gdanks, Poznan, Wroclaw en in de hoofdstad Warschau, in Oekraïne worden de wedstrijden afgewerkt in Dnipropetrovsk, Donetsk, Lvov en in de hoofdstad Kiev. De openingswedstrijd zal in Warschau worden gespeeld, de eindstrijd wordt geleverd in Kiev.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties