Catania mag nu toch weer in eigen stadion spelen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Catania mag nu toch weer in eigen stadion spelen
Foto: © SC

De Italiaanse eersteklasser Catania Calcio mag dan toch weer in het eigen stadion voetballen. Een lokale rechter heeft vandaag het stadionverbod opgegeven dat de club twee maanden geleden gekregen had naar aanleiding van de supportersrellen tijdens de Siciliaanse derby tegen Palermo waarbij één politieagent omkwam.

Het stadionverbod was normaal geldig tot het einde van dit seizoen, maar 82 supporters van de Siciliaanse club hadden beroep aangetekend bij de regionale administratieve rechtbank omdat zij van mening waren dat hun club geen rechtstreekse verantwoordelijkheid droeg voor de rellen. De rechtbank volgde de supporters en kende hen daarbovenop ook nog elk duizend euro schadevergoeding toe.

Ondanks het feit dat het stadionverbod vandaag is opgeheven, zullen zondag in het Stadio Angelo Massimo geen supporters aanwezig zijn. Het stadion voldoet nog altijd niet aan de veiligheidsnormen die aan alle Italiaanse stadions zijn opgelegd. De thuismatch tegen Ascoli zal gespeeld worden op neutraal terrein. Deze keer is Modena de locatie, zo'n 1.100 kilometer verwijderd van de Siciliaanse badplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties