Ronaldinho en Mourinho grootverdieners

Ronaldinho en Mourinho grootverdieners
Foto: © SC

Dat er veel geld in het voetbal circuleert is nog maar eens duidelijk geworden uit een rangschikking die gepubliceerd werd door het Franse sporttijdschrift France Football. Die rangschikking geeft weer wie de grootverdieners zijn in het voetbal. Ronaldinho is daarin voor het tweede jaar op rij de best verdienende voetballer met maar liefst 24 miljoen euro per jaar. Dat heeft hij te danken aan de contracten die in de vorige jaren afgesloten werden, want dit jaar is het sportief al heel wat minder met de Braziliaan.
 
Een grote hap van de inkomsten komen van de reclame. Sporters zijn meer en meer een uithangbord geworden voor een bepaald merk en daar hebben ze heel wat centen voor veil. Op de tweede en derde plaats vinden we David Beckham en Thierry Henry. In de top-12 vinden we vijf spelers van Chelsea. Diegene die volgend jaar op één zal staan lijkt nu al bekend, gezien David Beckham in de Verenigde Staten nog heel wat poen gaat scheppen.
 
Bij de coaches is José Mourinho overigens de best betaalde trainer. Hij steekt ongeveer 10 miljoen euro per jaar in z’n portemonnee. De tweede op dat lijstje is ook een Engelse coach. Het gaat om Sir Alex Ferguson van Manchester United, hij verdient een kleine vier miljoen minder. Fabio Capello verdient 5,8 miljoen. Overigens, als Real Madrid de coach op het einde van het seizoen ontslaat moeten ze hem nog twee jaar hetzelfde loon uitbetalen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties