Standard wint, Charleroi onderuit, Beveren wint niet

Anthony Van der Planken

Standard heeft zijn dertigste competitiewedstrijd winnend afgesloten. De Rouches wonnen met 0-3 op het veld van Sint-Truiden. De Kanaries waren nochtans duidelijk de betere ploeg in de eerste helft, maar het was Standard dat op voorsprong kroop via Fellaini. In de tweede helft wist Standard de overwinning te rechtvaardigen met doelpunten van Witsel en Lukunku.

Charleroi kon een goede zaak doen met het oog op de moeilijke wedstrijden van AA Gent en Club Brugge zondagavond, maar de Karolo's gingen zelf onderuit op het veld van Moeskroen. Adnan Custovic scoorde al vroeg in de wedstrijd twee doelpunten. Pas in de slotfase kon Charleroi tegenscoren via Akpala, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Beveren ziet Lierse weer wat dichterbij komen. De Waaslanders konden thuis immers niet winnen van Roeselare. Wagneau Eloi bracht Roeselare zelfs 0-2 voor, maar Dissa en Gervinho konden een absoluut rampscenario vermijden door nog 2-2 te maken.

Lokeren blijft ook in de gevarenzone hangen. Het kwam thuis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen FC Brussels.

Bergen - Cercle Brugge was een wedstrijd die er eigenlijk nog maar weinig toe deed. Dat was er ook aan te zien. Enkel Dahmane kon de handen van het publiek op elkaar krijgen door in de slotminuut de enige treffer van de wedstrijd te scoren: 1-0.

Veel meer spektakel in Westerlo - Zulte Waregem. Westel pakte de bezoekers met 4-2 in. Voor de thuisploeg scoorden Ogunsoto, Delen en twee keer Dekelver, voor de bezoekers waren Sergeant en Matthys trefzeker.