EK -17: België wil talent aan Nederland tonen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -17: België wil talent aan Nederland tonen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vandaag wordt het EK -17 in België op gang geschoten. Met een derby de Lage Landen staat er op de openingsspeeldag al een speciale wedstrijd op de affiche. “Het is een ideale wedstrijd om het tornooi te openen”, aldus Bob Browaeys, nationale selectieheer bij de -17 – jarigen.
 
Marc Wilmots was tijdens de loting van het tornooi mild voor de jonge Belgen en deelde Spanje en Duitsland, de twee topfavorieten voor de eindzege, in de andere groep in. Maar met traditionele voetballanden als Engeland en Nederland in de poule blijft Browaeys voorzichtig met voorspellingen. “We zijn blij dat we aan dit tornooi mogen deelnemen. Het is voor de spelers een schitterende ervaring om op zo’n hoog niveau te mogen spelen.  Onze doelstelling blijft om naar de toekomst toe te werken en de jongens klaar te stomen voor het A-team. Met jongens als Vanden Borre, Dembele en Defour hebben we al goed werk geleverd”, licht de bondscoach zijn verwachtingen toe. “We hopen natuurlijk ook om een goed resultaat neer te zetten. Als we bij de eerste vijf eindigen, mogen we naar het WK in Zuid-Korea. Dan schrijven we geschiedenis want België was met deze leeftijdscategorie nog nooit vertegenwoordigd op een WK.”
 
Over de voorbereiding is Browaeys alleszins tevreden. Als organiserend land moest België geen kwalificatiewedstrijden spelen, maar daardoor kreeg Browaeys wel de kans om veel spelers uit te proberen. “In de huidige kern zitten slechts vier spelers die er twee jaar geleden ook bij waren. (lacht) Hopelijk hebben we de juiste 18 geselecteerd”, aldus de coach. “De 0-1 overwinning tegen Duitsland geeft ons wel een goed gevoel, maar het echte tornooi begint natuurlijk pas morgen (vandaag, nvdr).
 
Dat tornooi begint voor de Belgen alvast met een speciale wedstrijd: Nederland – België. Normaal stond die wedstrijd vorige week al geprogrammeerd in Rosmalen, maar omdat beide ploegen elkaar treffen in de eindfase werd die confrontatie afgelast. “We hebben in België onze jeugdwerking geïnspireerd op het Nederlandse model. We willen nu tonen dat we ook een goede jeugd hebben. Daarom is het misschien de ideale opener van het tornooi. Browaeys’ collega Albert Stuivenberg kijkt ook al uit naar de wedstrijd: “Het draait vooral om de punten, maar ook om de trots. Het is altijd een leuke wedstrijd om te spelen.
 
De Nederlandse coach legt de lat alvast iets hoger dan Browaeys. “We willen bij de eerste twee eindigen en doorstoten naar de halve finales. Dat geeft de spelers een nieuwe en extra ervaring”, aldus Stuivenberg. Misschien kunnen onze landgenoten profiteren van de verhoogde druk bij onze noorderburen.
 
Programma woensdag 2 mei:
 
Groep A:
 
16h00: Frankrijk – Spanje (Verviers)
18h00: Duitsland – Oekraïne (Eupen)
 
Groep B:
 
16h00: Ijsland – Engeland (Ronse)
18h00: Nederland – België (Tubeke)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties