Clubs zien hervorming competitie wel zitten

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Clubs zien hervorming competitie wel zitten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komt er na jaren gepalaver dan toch een nieuwe competitievorm in de Belgische Jupiler League ?  Het lijkt niet uitgesloten, want opvallend veel clubs lijken het plan van Herman Wijnants om een competitie met 12 teams op te richten, te steunen.

Gisteren werd in de Profliga het plan-Wijnants besproken. Wijnants wil een eredivisie met 12 teams oprichten, die voor de winterstop 22 wedstrijden spelen. Na de winter spelen de acht beste dan in nog eens 14 wedstrijden om de titel en de Europese plekjes, terwijl de vier onderste geklasseerden met de beste vier van de tweede Liga om het behoud vechten.

Verwacht werd dat de kleinere teams dat plan zouden blokkeren, maar tot ieders verbazing werd het gisteren opvallend positief onthaald op de vergadering van de Profliga. Gewoonlijk worden dit soort plannen zonder boe of bah afgeschoten, maar dit keer is men zelfs van plan om het op de volgende vergadering, op 18 mei, uitvoeriger te bespreken. Een klein succes zowaar.

Als de plannen ooit effectief uitgevoerd worden, dan kan dat pas ten vroegste vanaf het seizoen 2008-2009. Het volgende seizoen komt immers te vroeg.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties