Programma-overzicht Prime Sport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Programma-overzicht Prime Sport
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit weekend programmeert Prime Sport weer een hoop buitenlands voetbal. Voetbalkrant.com zet alles voor u op een rijtje.

LIVE VOETBAL

Zaterdag 5 mei om 13u40 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: MAN. CITY – MAN. UNITED

The Skyblues versus the Red Devils. Het burenduel tussen City en United zorgt ieder jaar opnieuw voor de nodige beroering. Zeker nu voor de grote broer het kampioenschap op het spel staat. Door het puntenverlies van Chelsea tegen Bolton lijkt de buit voor United binnen, maar puntenverlies in de derby kan al weer een compleet andere situatie geven. Man. City – Man. United, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 19u10, en zondag om 10u25 op PRIME SPORT2.


Zaterdag 5 mei om 15u40 op PRIME SPORT

BUNDESLIGA: SCHALKE 04 - NÜRNBERG

Schalke 04 trok met grote angst het weekend in. Vrijdag verloor de leider in de Bundesliga namelijk van Bochum, waardoor het Werder Bremen de kans gaf de koppositie over te nemen. Maar Bremen liet het volledig afweten in Bielefeld, zodat Schalke voorlopig alleen leider blijft. Voorlopig, want met Nürnberg ontmoet het zaterdag het nummer 5 uit de stand… Schalke 04 – Nürnberg, het commentaar is van Luc van Doorslaer. Heruitzending om 17u25 op PRIME SPORT2, en zondag om 08u55 op PRIME SPORT.

Zaterdag 5 mei om 19u55 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: SOCIEDAD - BARCELONA

Tegen Levante had Barcelona afgelopen weekend genoeg aan een doelpunt van de Kameroener Samuel Eto’o om de zege veilig te stellen. Barcelona deed daarmee wat het moest doen, maar tegen het nummer 18 had het meer dan z’n handen vol. Sociedad is opnieuw een tegenstander uit de onderste regionen van het klassement, maar met Sevilla en Real op hun hielen is puntenverlies voor Rijkaard en co niet toegestaan… Sociedad – Barcelona, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 08u40 op PRIME SPORT2 en om 12u55 op PRIME SPORT.

Zaterdag 5 mei om 13u25 op PRIME SPORT2

SCHOTS VOETBAL: RANGERS - CELTIC

Celtic mag dan al kampioen zijn in Schotland, een Old Firm heeft altijd belang. Vooral voor de Rangers staat nog wat op het spel. Vooral hun reputatie dan: de aartsrivaal won dit seizoen al de titel, én het maakt nog kans op de Schotse beker. Het onderlinge duel is dé kans voor de Rangers om iets goed te maken. Het belooft in ieder geval weer een hartelijk onderonsje te worden in Glasgow… Rangers – Celtic, het commentaar is van Bram Lambert. Heruitzending zondag om 12u10 op PRIME SPORT2 en om 14u40 op PRIME SPORT, maandag om 11u op PRIME SPORT2.

Zaterdag 5 mei om 15u25 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: STUTTGART - MAINZ

Nu Stuttgart Bayern definitief van zich heeft afgeschud in de strijd om de derde plaats, die recht geeft op de Champions League, hoeft het alleen nog naar boven te kijken. En dan kan het zien dat het dit weekend een schitterende zaak heeft gedaan: door het verlies van zowel Schalke als Bremen, wipt Stuttgart over Bremen naar de 2e plaats en komt het tot op amper één puntje van leider Schalke. Wordt Stuttgart toch nog de lachende derde? U hoort het van Carlo Wilmots. Heruitzending om 17u40 op PRIME SPORT, zondag om 07u10 opnieuw op PRIME SPORT en om 14u55 op PRIME SPORT2.

Zondag 6 mei om 16u55 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: ARSENAL – CHELSEA (open stadion)

De historische quadruple zit er sinds dinsdag voor Chelsea niet meer in. Voor de 3e keer in 4 jaar stonden de Blues in de halve finales van de Champions League, maar geen enkele keer konden ze de finale halen. Ook de titel lijken ze door hun vingers te laten glippen: na het puntenverlies tegen Bolton en met een uitwedstrijd tegen Arsenal voor de boeg, zou het voor Chelsea wel eens een zwarte week kunnen worden… Arsenal – Chelsea, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 19u25 op PRIME SPORT2 en om 23u20 op PRIME SPORT. Maandag om 08u45 en 16u10 opnieuw op PRIME SPORT en om 14u30 op PRIME SPORT2.

Zondag 6 mei om 20u45 op PRIME SPORT

PRIMERA DIVISION: REAL MADRID – SEVILLA, MATCH VD WEEK

Het blijft razend spannend in de Primera Division. Barcelona, Sevilla en Real Madrid staan ook na de 23e speeldag binnen een marge van 2 punten. Real kan zondag alvast één van z’n concurrenten terugslaan. Sevilla reist immers naar Madrid, en de Koninklijke is nu toch al 5 wedstrijden op rij ongeslagen in Bernabeu. Real Madrid – Sevilla, onze Match van de Week, met commentaar van Gui Polspoel. Bram Lambert polst in de studio naar de analyse van Hein Vanhaezebrouck. Heruitzending om 22u55 op PRIME SPORT2, maandag om 10u30 en 17u55 op PRIME SPORT en om 16u15 op PRIME SPORT2.

Zondag 6 mei om 16u55 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: HERTHA BERLIJN - BREMEN

Wil Hertha volgend seizoen Europa in, moet het in de resterende 3 wedstrijden 4 punten ophalen tegenover Nürnberg en Leverkusen. Volgende week krijgt het een kans in een rechtstreeks duel met Leverkusen, maar eerst is ook winst tegen Bremen noodzakelijk. En dat Bremen ruikt bloed, want Hertha kon geen enkele van z’n laatste 5 thuiswedstrijden winnend afsluiten… Hertha Berlijn – Bremen, het commentaar is van Carlo Wilmots. Heruitzending om 18u55 op PRIME SPORT en om 21u10 op PRIME SPORT2. Maandag om 07u op PRIME SPORT en om 12u45 op PRIME SPORT2.

Maandag 7 mei om 21u op PRIME SPORT

BRAZILIAANS VOETBAL: FINALE PAULISTA

De 1000e goal van ‘O Baixinho’ Romario zal niet voor onmiddellijk zijn. Door de uitschakeling van zijn ploeg Vasco da Gama in de staatskampioenschappen moet de Braziliaan wachten tot de Braziliaanse competitie halfweg mei weer van start gaat. De Paulista heeft intussen haar absoluut hoogtepunt bereikt: in de heenwedstrijd van de finale toonde São Caetano zich met 2-0 te sterk voor Santos, de ontknoping kunt u dinsdag om 21u volgen op PRIME SPORT. Het commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzendingen zijn er dinsdag om 09u, 17u50 en 20u30 op PRIME SPORT.

Woensdag 9 mei om 20u45 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: CHELSEA – MAN. UNITED (MATCH VAN DE WEEK ov)

Heel Engeland kijkt al enkele weken, zoniet maanden uit naar dit duel. Chelsea en Man. United zijn dit jaar de twee meest dominante ploegen uit de Premier League, en kleurden ook voor een groot deel de Champions League. Het onderlinge duel legt het kampioenschap waarschijnlijk in een definitieve plooi, maar vooral voor Chelsea is het erop of eronder: als het nog kans wil maken op een 3e titel op rij, moet het resoluut voor de overwinning gaan. Het commentaar bij Chelsea – Man. United is van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 23u10 op PRIME SPORT2, en donderdag om 08u, 16u15 en 20u op PRIME SPORT.

Woensdag 9 mei om 19u55 op PRIME SPORT2

EREDIVISIE: HEERENVEEN - AJAX

Na het onwaarschijnlijke slot in het titeldebat spelen Ajax, AZ, Twente en Heerenveen vanaf woensdag om het tweede en laatste Champions League-ticket. Ajax neemt het als nummer 2 uit de competitie op tegen het nummer 5, en mag bovendien eerst buitenshuis spelen. Vorig jaar maakte Ajax een teleurstellend seizoen helemaal goed door de playoffs te winnen. Slaagt het daar dit seizoen opnieuw in? Heerenveen – Ajax, het commentaar is van Bram Lambert. Heruitzending om 23u05, en donderdag om 10u, 18u15 en 21u45 op PRIME SPORT.

VOETBALMAGAZINES

Vrijdag 4 mei om 19u10 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE & BUNDESLIGA PREVIEW SHOW

Vrijdagavond, een tot de nok gevuld voetbalweekend staat voor de deur. De kans bestaat dat u door het bos de bomen niet meer kan zien. Daarom willen wij wat klaarheid scheppen en blikken wij vooruit op de Premier League en de Bundesliga. Een half uur voorbeschouwingen en reportages, met spelers en trainers aan het woord: zo weet u wie en wat u mag verwachten. De Premier League Preview Show, vrijdag om 19u10. De Bundesliga Preview Show volgt om 20u. Heruitzendingen van beide programma’s zijn er de hele avond lang op PRIME SPORT. Ook op zaterdagochtend en -middag zijn er heruitzendingen.

Zaterdag 5 mei om 12u10 op PRIME SPORT

CHAMPIONS LEAGUE MAGAZINE

Wierook, mirre, hemelse gezangen en sterren. Da’s de onaardse sfeer waarin de Champions League baadt. Hoog tijd om die voetbalvedetten weer met hun twee voeten in de grasmat te planten. En dat doet Champions League magazine. U krijgt portretjes van topvoetballers, maar ook markante feiten en voorbeschouwingen op de terugwedstrijden uit de kwartfinale van de beste competitie ter wereld. Het Champions League magazine, zaterdag om 12u10 op PRIME SPORT. Heruitzending om 23u30 op PRIME SPORT. Zondag om 12u25 op PRIME SPORT en om 14u25 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 5 mei om 21u30 op PRIME SPORT2

KICK’n’RUSH

Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week staan onder meer Man. City - Man. United en Arsenal - Chelsea op het menu. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Kick’n’Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 21u30 op PRIME SPORT2. Heruitzending om 22u, 23u en middernacht op PRIME SPORT, zondag om 11u10 en 16u25 op PRIME SPORT en om 18u55 op PRIME SPORT2.

Zondag 6 mei om 11u55 op PRIME SPORT

TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse Grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Meine Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle zaterdag (of vrijdag) gespeelde matchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor Daniël Van Buyten in München. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Tim Wielandt kruipt op de stoel van presentator. Heruitzending om 13u55 op PRIME SPORT2.

Maandag 7 mei om 20u op PRIME SPORT

BVO

Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is uw gastheer. In een dik uur fietst hij door de hoogtepunten uit de Bundesliga, de Ligue 1, de Eredivisie, de Primera División en de Premier League.

PREMIER LEAGUEOverzicht van de zevenendertigste speeldag met o.m. Man. City - Man. United en Arsenal -Chelsea.

PRIMERA DIVISIONOverzicht van de drieëndertigste speeldag met o.m. Sociedad - Barcelona en Real Madrid - Sevilla.

BUNDESLIGAOverzicht van de tweeëndertigste speeldag met o.m. Schalke 04 - Nürnberg, Stuttgart – Mainz en Hertha Berlijn – Bremen.

U krijgt ook nog een overzicht van ons rijk sportaanbod en de rubriek waar niemand genoeg van krijgt: “het doelpunt van de week”. BVO heeft nog altijd heruitzendingen, dus kansen genoeg: maandag om 21u30 op PRIME SPORT2 en om 22u45 op PRIME SPORT, dinsdag om 08u, 10u45, 16u55, 19u35 en 22u15 opnieuw op PRIME SPORT.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties