Beitar Jeruzalem krijgt titel cadeau

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Beitar Jeruzalem krijgt titel cadeau
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beitar Jeruzalem is de nieuwe kampioen van Israël. De club uit de hoofdstad krijgt de titel eigenlijk cadeau van de Israëlische voetbalbond omdat het concurrent Maccabi Tel Aviv heeft gestraft voor financiële onregelmatigheden.

Maccabi Tel Aviv kreeg van de voetbalbond twee strafpunten omdat het een dubbel contract aanging met speler Ivan Rezic. Vreemd genoeg verdween de Kroatische middenvelder al halverwege het seizoen bij Maccabi omdat hij niet aan de verwachtingen voldeed. 

Door het puntenverlies kan Maccabi Tel Aviv de Israëlische titel vergeten. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan in de Israëlische competitie en de achterstand op Beitar is nu te groot geworden. Yossi Mizrahi, de coach van Beitar, wil echter nog geen victorie kraaien want Maccabi kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Ook Beitar-voorzitter Eli Arazi is niet gelukkig met de gang van zaken. Hij vindt dat ploegen punten winnen of verliezen op het veld. Een boete vond hij dan ook een veel passender sanctie. Arazi is er van overtuigd dat Beitar sowieso de Israëlische titel zou gepakt hebben en dat dit niet de manier was waarop hij het landskampioenschap wilde behalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties