'Ajax denkt weer aan een Roemeen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Ajax denkt weer aan een Roemeen'
Foto: © SC

Ajax Amsterdam blijft de Roemeense spelersmarkt in het oog houden. Nu heeft de Nederlandse topclub interesse in Marius Constantin, een jonge verdediger van Rapid Boekarest.

Het staat nu al zo goed als vast dat de 22-jarige Constantin volgend jaar niet meer in Roemenië zal voetballen. De centrumverdediger die ook kan uitgespeeld worden als rechtsachter zou de Tsjech Zdenek Grygera moeten vervangen die straks vertrekt naar Juventus Turijn.

Ajax zal wel snel moeten handelen want er zijn nog mogelijke kapers op de kust. Zo is ook de Turkse landskampioen Fenerbahçe geïnteresseerd. De transfersom zou overigens zo'n anderhalf miljoen euro bedragen. 

Het scouten van Constantin past overigens perfect in de nieuwe transferstrategie van de hoofdstedelingen. Ajax wil de nog relatief goedkope Oost-Europese markt afschuimen en nog niet zo lang geleden zou de roodwitte formatie ook de Kroaat Dario Srna bekeken hebben die nu nog voor het Oekraïnse Shakhtar Donetsk speelt. Ajax wil op termijn ook de Zuid-Amerikaanse markt verkennen en in dat kader werd onlangs Hans Van der Zee weggeplukt bij PSV Eindhoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties