Bondsvoorzitter niet op hoogte van fratsen Vandereycken

Steven Bologne
| 0 reacties
Bondsvoorzitter niet op hoogte van fratsen Vandereycken
Foto: © SC

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker was niet op de hoogte van de frats die bondscoach René Vandereycken in samenspraak met de Technische Commissie heeft opgezet. De bondscoach wil immers enkel nog tv-interviews geven aan RTL-TVI, de enige zender die de wedstrijden van de Rode Duivels live wil uitzenden. Dat zette kwaad bloed bij VTM en VRT die op hun beurt de aftocht willen van Vandereycken.
 
“Ik heb dat op televisie moeten vaststellen”, reageerde bondsvoorzitter De Keersmaecker geprikkeld. “Het is allesbehalve aangenaam als je van zulke zaken niet op de hoogte bent. Ik hou er niet van om voor voldongen feiten te worden geplaatst, ik was van niets op de hoogte en het mag ook niet de bedoeling zijn dat iemand zomaar verklaringen ligt af te leggen. Die beslissing zou ondersteund worden door de Technische Commissie, maar daar vind ik niets van terug in de verslagen.”
 
“De Commissie en de bondscoach zijn te ver gegaan, mediabeleid is geen voetbaltechnische zaak en ligt zeker niet in hun bevoegdheid. Het is mijn betrachting om het imago van de KBVB op te krikken, dit soort zaken komt dat alvast niet ten goede. We moeten dringend een oplossing zoeken, begin volgende week zullen we rond de tafel gaan zitten om dit zooitje uit te klaren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties