Kalmar wint makkelijk uit bij Gais

viki meeuwis

Kalmar wist op de zevende speeldag makkelijk te winnen van Gais dat met 3-0 de boot in ging. Bij Kalmar maakte Lasse Johansson zijn comeback na een langdurige blessure.

Gais had het meeste balbezit maar Kalmar was meer effectief voor doel en stond bij de rust al op een 2-0 voorsprong. Op het half uur viel het eerste doelpunt. Ramus Elm met een goede pass naar Patrik Rosengren die met een afstandsschot Kalmar op een 1-0 voorsprong bracht. Zeven minuten later was het weer raak. De Braziliaan Ari da Silva Ferreira schoot de bal naar Lasse Johansson die de bal niet echt hard op doel schoot maar via een merkwaardige boog ging die alsnog achter Jankulovski in doel. Na de rust probeerde Gais beter in de wedstrijd te komen maar in plaats daarvan wist Rasmus Elm in de 67e minuut de stand op 3-0 in het voordeel van Kalmar te brengen, na een pass van Cesar Santin.

Gais-Kalmar FF: 0-3

Doelpunten: 0–1 Patrik Rosengren (‘29), 0–2 Lasse Johansson (‘36), 0–3 Rasmus Elm (‘67)

Gele kaarten, Gais: Eyjólfur Hédinsson, Anton Holmberg, Johann Gudmundsson. Kalmar FF: Patrik Rosengren, Stefan Larsson

Scheidsrechter: Daniel Stålhammar

Toeschouwers: 3 239