Analyse Eintracht Frankfurt: Vreemd seizoen

Philippe Crols
| 0 reacties
Eintracht Frankfurt: Vreemd seizoen
Foto: © SC

Eintracht Frankfurt heeft een vreemd seizoen achter de rug. Ondanks dat het team zeer lang ongeslagen bleef stond Eintracht toch nog lang de onderste regionen. In de DFB Pokal haalde het wel de halve eindstrijd.

Het seizoensbegin was wat vreemd voor Frankfurt. Het duurde maar liefst negen speeldagen vooraleer er verloren werd. Enkel Nürnberg bleef langer ongeslagen. Van die eerste acht wedstrijden werd er wel maar eentje gewonnen en zo schoot het uiteraard ook niet echt op. Frankfurt leek er echter wel een patent op te hebben telkens het in gevaar kwam te winnen. Zo won het de degradatietopper op het veld van Aachen en werd er tegen Gladbach en Cottbus een 6 op 6 geboekt. Niets deed aan de winterstop vermoeden dat Frankfurt nog in gevaar zou komen. Het leek veilig in de middenmoot te staan.

Maar de verschillen in de Bundesliga waren zoals u weet kleiner dan ooit. Na de winterstop werd er door Frankfurt maar een 3 op 18 behaald. Zwaar gebuisd dus en dat vertaalde zich ook in de stand. Eintracht verkeerde inmiddels in acuut degradatiegevaar. In de DFB Pokal liep het dan weer wel vlot. Frankfurt bereikte, zonder een eersteklasser tegen te komen, de halve finale waar het zou gewipt worden door latere winnaar Nürnberg. Net na de kwalificatie voor de halve finale kende Frankfurt een beter periode met onder andere thuiswinst tegen Bayern.

Toch was het nog bibberen op het einde. In en tegen Bielefeld werd er een belangrijke 2-4-zege geboekt. Met nog twee speeldagen te gaan werd dé degradatietopper in eigen huis met 4-0 van Aachen gewonnen. Daarmee verkreeg Frankfurt zekerheid over een verlengd verblijf in de Bundesliga. Met uitwinst op de voorlaatste speeldag in Bremen knalde het ook de titeldromen van Werder aan diggelen.

Uitblinker: Albert Streit: De middenvelder speelde een zeer belangrijke rol in het team van Frankfurt. Met vaak goede acties zette hij Takahara of Amanatidis op weg naar een goal. Streit zelf scoorde drie keer.


-->Morgen kijken we terug op het seizoen van Bielefeld en Hannover.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties