Geruchten en nieuws uit Turkije

Fatih Altinpinar
| 0 reacties
Geruchten en nieuws uit Turkije
Foto: © SC

Galatasaray zou aan het onderhandelen zijn met 2 spelers uit de Duitse Bundesliga. Het zou nl. gaan over Lincoln (Schalke 04) en Jan Polak (Nürnberg). De opvolger van Eric Gerets, Karl Heinz Feldkamp (73), zou hen allebei in het team willen zien voor volgend seizoen. Aan de andere kant zijn Sasa Ilic, Junichi Inamoto en Faryd Ali Mondragon vertrokken van de Turkse topploeg. Inamoto is, zoals eerder al vermeld op VoetbalKrant, vertrokken naar E. Frankfurt en Mondragon is naar de Duitse 2e klasse verkast, nl. naar FC Köln. Ook Sasa Ilic verkast naar de Bundesliga, al dan niet naar de Oostenrijkse Bundesliga, waar hij uit zal komen voor de Oostenrijkse topploeg Red Bull Salzburg. 

Fenerbahçe heeft zich dit seizoen versterkt met de wereldbekende linksback Roberto Carlos (34). Deze transfer hing al een tijdje in de lucht en is dit jaar tot een goed eind gekomen tussen beide partijen. Verder heeft Fenerbahçe zich met binnenlandse transfers versterkt. Wederson, die ook op de transferlijst van PSV en Galatasaray stonden, is een linksbenige back. Hij zal daar de concurrentie moeten aangaan met Roberto Carlos. Degenen die vertrokken zijn bij Fenerbahçe zijn: Ümit Özat en Serkan Balci. Özat is Mondragon gevologd en heeft een 3-jarig contract bij FC Köln getekend. Hij is nu al de derde Turkse speler die daar zal spelen. O.a. Serhat Akin, ex-Anderlecht, en Alpay Özalan spelen daar ook al. Serkan Balci heeft een contract getekend bij Trabzonspor. Hij zou vertrokken zijn omdat hij geen vertrouwen kreeg van de trainer van Fenerbahçe, Zico. Ook Tuncay Sanli zou wel eens kunnen vertrekken. Hij wordt gevolg door een hele rits Europese ploegen waaronder Real Madrid, Barcelona, Villarreal, Tottenham, Manchester City en Lyon.

Besiktas heeft zich dit seizoen versterkt met Rodrigo Tello. Tello is een Chileens international die voor Sporting Lissabon uitkwam. Hij zal volgend seizoen op de linkerflank kunnen spelen bij Besiktas. Verder zou Besiktas geïnteresseerd zijn in kersvers Turks international Coin-Kazim Richards. Hij speelt momenteel bij Sheffield United, Engelse tweede klasse, en zou daar voor 2 miljoen euro mogen vertrekken. Er zijn nog geen spelers vertrokken, maar volgens het laatste nieuws zou Kleberson, die overkwam van Manchester United, de eerste speler dit seizoen zijn die Besiktas zal verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties