Jill Elegeer trekt naar Edegem

Rita De Meyer
| 0 reacties
Jill Elegeer trekt naar Edegem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat reeds weken in de lucht hing is nu een feit. Jill Elegeer die onlangs voor 34 jaar inzet in het zaalvoetbal de prijs van Futsalpersoonlijkheid van het Jaar mocht ontvangen, tekende een aansluiting bij RSD Edegem, waar zij zich voornamelijk zal inzetten voor de public relations en de pers.

Elegeer stapte in 1973 in het zaalvoetbal en stichtte samen met Jean Callewaert en Luc Stevens het toenmalige Sparta Merksem met stamnummer 0186, dat later onder de naam Victor Aluminium Berchem uitgroeide tot een topper in eerste nationale en dat als eerste zaalvoetbalploeg in het nieuwgebouwde Rooi speelde. Na het plotse overlijden van sponsor Jacques Victor volgde er een fusie met Gildenhuis Ranst en werd de naam via TL Ranst nu Forcom Antwerpen. De club profileerde zich als een regelrechte topper, door het leiderschap van Rudi Lauwers en mede door het aantrekken van Edwin Grünholz die door Elegeer werd ingehaald. Er werden twee bekers gewonnen en dit seizoen werd het jarenlange ijveren aan de top bekroond voor Forcom Antwerpen met een landstitel, een Gouden Schoen, Coach van het Jaar en Futsalpersonality. Onlangs maakte Forcom bekend dat het fuseert met de buren van Borgerhout en dat het onder het stamnummer van die club verder aan de competitie deelneemt. Jill Elegeer verkoos niet meer te kandideren voor een functie bij de fusieclub ondermeer omdat er door het wegvallen van het stamnummer 0186 geen enkele persoonlijke binding meer is en zij met de landstitel en haar persoonlijke prijs in schoonheid afscheid kan nemen van de club die haar zo lang en zo nauw aan het hart lag. De keuze voor RSD Edegem lag voor de hand omdat zij verkoos zich verder in eigen stad te willen blijven inzetten voor een topclub in wording en omdat zij daar verscheidene oude bekenden van Antwerpen terugvindt.

Jill Elegeer is al meer dan 25 jaar de vaste futsalmedewerker voor de krant Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet en blijft zich ook in de toekomst inzetten in de media voor ALLE Antwerpse nationalers van de KBVB. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties