Vålerenga houdt Lillestrøm in bedwang

viki meeuwis

Gisteren werden er nog vijf wedstrijden gespeeld van de tiende speeldag van de Tippeligaen. Een van de belangrijkste wedstrijden was die tussen Lillestrøm en Vålerenga. Brann Bergen verloor vrijdag met zware 6-1 cijfers van Lyn. Lillestrøm kon dus een goede zaak doen als ze wisten te winnen van Vålerenga. De ploeg uit Oslo heeft een slechte uitreputatie en LSK verwachtte dan ook een makkelijke partij te spelen. De ploeg van trainer Petter Myhre had echter nog iets goed te maken. Vålerenga vocht verbeten, gaf de tegenstander weinig ruimte en wist Lillestrøm volledig uit balans te brengen. De kanaries kregen slechts een kans in de loop van de wedstrijd, Vålerenga daarentegen speelde er zes goede bij elkaar. Het eerste kwartier gebeurde er weinig interessant beide ploegen hielden het tempo laag. In de achttiende minuut viel het enige doelpunt in deze wedstrijd. Vålerenga met een verre inworp door dos Santos, de bal werd door Daniel Fredheim Holm verder het veld in gewerkt. Morten Berre dook ineens op tussen twee verdedigers van Lillestrøm en kon de bal via de dwarslat in het doel van Heinz Müller werken. Na dit doelpunt bleef VIF druk zetten en kregen zowel Grindheim als Fredheim Holm een paar goede kansen.

Na de rust greep trainer Tom Nordlie in. Hij voerde twee offensieve wissels door. Wehrman en Johansen gingen eraf en werden vervangen door Strand en Søgård. Het hielp weinig terwijl de bezoekers kansen bleven opstapelen, Fredheim Holm en Berre kwamen nog dicht bij een doelpunt maar vonden telkens keeper Müller op hun weg.
De wedstrijd tussen Lillestrøm en Vålerenga eindigde zo op een 1-0 zege voor de ploeg uit Oslo.

Fredrikstad – Start: 3-0
Start begon goed aan de wedstrijd maar Fredrikstad nam over en vooral Raymond Kvisvik domineerde in deze wedstrijd. Het eerste half uur was voor Start dat het middenveld volledig controleerde. Fredrikstad slaagde er niet in om de bal langer dan een paar meter in hun bezit te houden, wat Start de kans gaf om voor de counter te gaan. Start slaagde er echter niet in om voor echt doelgevaar te zorgen en het was duidelijk dat de ploeg scorend vermogen tekort kwam. David Nielsen bleef teveel ter plaatse trappelen en kreeg bij de meeste duels een vrij trap tegen. Na een half uur keerde het wedstrijdbeeld en nam Fredrikstad de wedstrijd over. Start maakte de fout om Raymond Kvisvik teveel ruimte te geven. Keer op keer wist hij via een goed geplaatste pass voor gevaar te zorgen. Ismael Beko Fofana zorgde in de 39e minuut voor het eerste doelpunt, via een goede pass van Kvisvik, stuurde hij de bal met een lobje het doel van keeper Nilsen in.
Na de pauze bleef Fredrikstad domineren. In de 58e minuut stuurde Kvisvik een pass richting Elyounoussi, die de bal makkelijk in doel werkte, zijn vijfde van het seizoen. Vijf minuten later viel het derde doelpunt, wederom door een pass van Kvisvik. De bal kwam bij Brian West terecht die verder speelde naar Gardar Johansson die de bal in doel schoot. 3-0 volstond voor de thuisploeg en liet het tempo terugvallen zonder dat Start erin slaagde om daarvan gebruik te maken.

Aalesund – Stabæk: 1-4
Stabæk liet in deze match nog eens zien dat ze gerust bij de titelkandidaten mogen gerekend worden. Stabæk wist iedere kans in een doelpunt om te zetten terwijl Aalesund ongeloofelijk slordig speelde. De wedstrijd was pas drie minuten ver als Somen Tchoyi de verdediging van Aalesund passeerde en de bal netjes achter Adin Brown in doel schoot. Iets na het half uur wist Daniel Nannskog de voorsprong uit te bouwen tot 2-0 na een goede pass van Alanzinho. Twaalf minuten in de tweede helft wist Lasse Olsen het enige doelpunt voor Aalesund in deze match te scoren. In de 63e minuut werd alle hoop voor Aalesund de grond in geslagen toen Alanzinho het derde doelpunt voor Stabæk maakte. Hauger maakte er in de toegevoegde tijd nog 1-4 van waardoor Stabæk verdiend de drie punten mee naar huis neemt. Aalesund slaagt er niet in om de kansen die ze krijgen door hoge ballen op Aarøy te spelen, ook daadwerkelijk te benutten. Eens ze voor doel komen is er te weinig effectiviteit.

Sandefjord – Strømsgodset: 0-1
Tien minuten ver in de tweede helft kregen de toeschouwers een kunstje van Ousman Nyan te zien. De middenvelder won een duel en nam de bal zo’n twintig meter mee, voorbij de verdediging van Sandefjord voor hij de bal met een heerlijke lob over keeper Bugge Petersen in doel stuurde. Het was zeker verdiend dat Strømsgodset aan de leiding ging. Aangevoerd door Christer George en Nyan domineerden de bezoekers op het middenveld en werd Sandefjord gedurende grote delen van de wedstrijd onderuit gespeeld.

Viking – Tromsø: 3-1
Het eerste doelpunt viel op het half uur. Tromsø kreeg een vrije trap toegewezen die door Yngvar Håkonsen in doel werd gekopt. De rest van de eerste helft was weinig interessant. In de toegevoegde tijd kreeg Nicolai Stokholm de bal te pakken en schoot die vanop 25 meter richting doel, Christian Steen probeerde die weg te koppen maar stuurde in plaats daarvan de bal recht in doel, voorbij een verbouwereerde keeper Ramovic wat de stand op 1-1 bracht.
Na de rust herpakte Viking zich, eigenlijk was het al Viking wat de klok sloeg vanaf dan. In een kwartier tijd wisten ze drie grote kansen bijeen te spelen. Søren Berg en Andre Danielsen waren het meest betrokken bij de aanvallen maar hadden wel Peter Ijeh nodig om de bal in doel te krijgen. Twaalf minuten voor het einde wist Peter Ijeh twee keer te scoren en besliste zo de match in het voordeel van Viking. De thuisploeg bracht goed aanvallend voetbal en hun verdediging zat goed ineen.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd van deze speeldag afgewerkt, die tussen Odd Grenland en Rosenborg BK.