Gastland Venezuela niet voorbij Bolivia

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gastland Venezuela niet voorbij Bolivia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


                            2-2


Gastland Venezuela is er niet in geslaagd om zijn openingsduel op de Copa America winnend af te sluiten. Het werd 2-2 tegen Bolivia. 

In San Cristobal kwam Venezuela wel telkens op voorsprong, maar evenveel keer konden de Bolivianen terugknokken. Venezuela, zelf geen hoogvlieger in het Zuid-Amerikaanse voetbal, hoopte tegen het nog zwakker ingeschatte Bolivia eindelijk nog eens een zege te halen op de Copa America. De laatste overwinning dateert al van veertig jaar geleden toen het met 3-0 kon winnen van datzelfde Bolivia.

Ricardo Páez, de zoon van de Venezolaanse bondscoach Richard Páez, was de belangrijkste man bij het gastland. Hij bereidde de eerste goal van Giancarlo Maldonado voor en zorgde zelf voor de tweede treffer. Ondertussen had zijn ploegmaat Alejandro Cichero met een eigen doelpunt Bolivia weer op gelijke hoogte kunnen brengen.

Zes minuten voor affluiten kwam Bolivia toch weer gelijk. Juan Carlos Arce zorgde voor de 2-2-eindstand. Aan de eerste paal tikte hij een voorzet van Diego Cabrera in doel, tot groot verdriet van de aanwezige president Hugo Chavez en zijn gast Diego Maradona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties