Helsingborg haalt belangrijke punten binnen

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan is gisteren de twaalfde speeldag afgesloten. Daarin stonden enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Dinsdag nam Halmstad het thuis op tegen landskampioen Elfsborg.

Halmstads BK toonde een geweldige inzet toen het landskampioen Elfsborg met zware 3-0 cijfers onderuit haalde op dinsdag. Met deze zege komt Halmstad op de derde plaats in de Allsvenskan. De nederlaag van vorige week tegen Gefle werkte blijkbaar stimulerend. De thuisploeg was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend van Elfsborg. Dusan Djuric had naast Magnus Arvidsson plaats genomen in de aanvalslinie. Die rol paste de 22-jarige uitstekend en het was Duric die voor de openingsgoal zorgde in de twintigste minuut. Na de rust kon Mikael Rosén zijn vierde goal voor het seizoen scoren. Hasse Mattisso zorgde voor de eindstand. Na een heerlijk solonummer kon hij de bal in doel chippen over keeper Johan Wiland. Elfsborg wacht volgende week een ontmoeting met AIK en een kwalificatiewedstrijd voor de Champions League.
Halmstad - Elfsborg 3-0
Doelpunten: 1-0 Dusan Djuric (’20), 2-0 Mikael Rosén (’53), 3-0 Hasse Mattisso (’69).
Gele kaarten: ELF: Holmén.
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 11 029
Na bijna twee maanden zonder overwinning kon AIK eergisteren eindelijk nog eens de drie punten pakken. Het versloeg Trelleborgs met 2-0. AIK had drie nieuwe spelers opgesteld, twee Argentijnen, Lucas Valdemarin, Ivan Obolo en een Engelsman, Kenny Pavey. Het was vooral Trelleborg dat in de eerste helft beter speelde, vooral Michael Mensah en Erik Sundin hadden verschillende kansen om de bezoekers op voorsprong te schieten. Het duurde tot in de 70e minuut voor het eerste doelpunt viel. Valdemarin speelde de bal verder naar Obolo die de bal maar in open doel had te spelen. Kort na de openingsgoal probeerde Obolo opnieuw een schot op doel, keeper Fegler kon er nog net bij. In de rebound kon de aanstormende Pavey de bal alsNog in doel werken. AIK houdt zo de drie punten thuis en met de nieuwe aanwinsten ziet het er goed uit voor de toekomst.

AIK - Trelleborgs FF/ 2-0
Doelpunten: 1-0 Mauro Ivan Obolo (’71), 2-0 Kenny Pavey (’75)
Gele kaarten: AIK: Johansson, Arnefjord, TFF: Bengtsson, Mensah
Scheidsrechter: Markus Strömbergsson
Toeschouwers: 16 873

Helsingborg komt stillaan in de buurt van de top. Woensdagavond wist het Hammarby met 4-2 te verslaan in een geladen wedstrijd in de Olympia Arena. Helsingborg speelde Hammarby met momenten van het veld en kon in het midden van de eerste helft de score openen via een doelpunt van Samir Beloufa. De tweede helft verliep in hetzelfde tempo. Helsingborg kon de voorsprong nog vergroten door twee doelpunten eerst via Razak Omotoyossi. Het derde doelpunt kwam er na een vrije trap van Henrik Larsson

Het zag er naar uit dat bij een 3-0 stand in het voordeel van Helsingborg de match gespeeld was. Niets was echter minder waar. Hammarby zette plots meer druk op de thuisploeg en wist via invaller Sebastian Castro-Tellos tegen te scoren. Toen Beloufa met een rode kaart het veld af moest ging het nog beter voor Hammarby. In de 74e minuut kon Paulinho de tweede goal voor de ploeg uit Stockholm binnenwerken. Hammarby kreeg nog een aantal goede kansen maar het was uiteindelijk Helsingborg dat door een vierde goal via McDonald Mariga met de drie punten aan de haal ging.

Helsingborgs IF - Hammarby 4-2
Doelpunten: 1-0 Samir Beloufa(’38), 2-0 Razak Omotoyossi (’50), 3-0 Henrik Larsson (’56), 3-1 Sebastian Castro-Tello (’62), 3-2 Paulinho (’74), 4-2 McDonald Mariga (’90)
Gele kaarten: Helsingborgs IF; Ólafur Skúlason, Andreas Dahl, McDonald Mariga Hammarby; Christian Traoré, Gunnar T Gunnarsson, Suleyman Sleyman
Rode kaart: Helsinborgs IF; Samir Beloufa
Scheidsrechter: Åke Andreasson
Toeschouwers: 13 108