WK U-20: Japan en Nigeria al geplaatst

WK U-20: Japan en Nigeria al geplaatst
Foto: © SC

Op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Canada hebben twee landen zich al kunnen plaatsen voor de achtste finales. Het gaat om Japan en Nigeria, beiden spelend in Groep F.

De landen die na de volgende wedstrijd al hun koffers mogen pakken, zijn Costa Rica en Schotland die in hun volgend duel kunnen uitmaken wie het WK zonder enige roem mag verlaten.

SCH 0 - 2 NIG

Schotland speelde ongetwijfeld een veel betere wedstrijd tegen Nigeria dan tegen Japan. Toch moesten ze hun meerdere erkennen in Nigeria dat qua kracht en technisch vermogen er bovenuitstak. Ezekiel Bala was de kwelgeest van de Britten met twee doelpunten in de tweede helft. Eerst scoorde hij met een fraaie knal, z'n tweede was een kopbal nadat een gekeerde bal van de Schotse goalie de hoog opsprong. Schotland knutselde tijdens de hele wedstrijd vooral halve kansen ineen. In de slotfase kreeg Efe Ambrose nog een rode kaart, z'n tweede gele, nadat hij een Schot werkelijk onder de graszoden had gestopt. Rechtstreeks rood was meer op zijn plaats geweest.

Doelpunten: 49' Bala 0-1, 78' Bala 0-2

 CRI 0 - 1 JAP

Costa Rica mocht terecht ontgoocheld afdruipen want de Japanse overwinning was niet helemaal verdiend. De Costaricanen hadden veruit de beste kansen. Luis Perez miste in het begin van de wedstrijd al een dot van een kans. Wie zelf de tal van opgelegde mogelijkheden één na één verkwanseld, krijgt meestal zelf een goal om de oren en dat was deze keer niet anders toen Atomu Tanaka halverwege de tweede helft zijn land op voorsprong zette. Costa Rica ging daarna onverdroten op zoek naar de gelijkmaker, kwam er ook nog dichtbij toen Pablo Herrera in het zijnet besloot, maar het kon de nederlaag niet ontlopen.

Doelpunten: 67' Tanaka 0-1

Stand in Groep F:
1. Japan 2w 4-1 6
2. Nigeria 2w 3-0 6
3. Costa Rica 2w 0-2 0
4. Schotland 2w 1-5 0

Volgende wedstrijden:
Japan - Nigeria
Schotland - Costa Rica

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties