WK U-20: Mexico raast door naar kwartfinale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Mexico raast door naar kwartfinale
Foto: © SC


MEX 3 - 0 CON


Mexico ontpopte zich al tot één van de topfavorieten voor de eindzege tijdens de groepsfase en met een schitterende wedstrijd tegen een onmondig Congo-Brazzaville voldoet het nog steeds aan de verwachtingen. De Mexicanen wonnen makkelijk met 3-0.

Mexico was veruit het beste team in Montreal. De Congolezen konden enkel maar dreigen vanop stilliggende fases. Eén keer kwam het daarbij dicht bij een doelpunt toen een vrije trap van Cecil Filanckembo afweek en tegen de lat vloog. We waren dan al bijna halfweg de tweede helft maar het zou wel de gelijkmaker geweest zijn.

Dus was het voor de rest allemaal Mexico dat de klok sloeg. Halverwege de eerste helft kwam El Tri op voorsprong na een strafschop van sterspeler Giovanni Dos Santos. Kort na de rust werd het voor Congo-Brazzaville, toch de Afrikaanse kampioen, nog lastiger toen Franchel Ibara tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Mexico scoorde nadien nog twee keer nadat het tot twee keer toe enig mooi door de Congolese defensie sneed. Omar Esparza en Pablo Barrera diep in blessuretijd legden de 3-0-eindcijfers vast.

Doelpunten: 23' G. Dos Santos 1-0, 85' Esparza 2-0, 94' Barrera 3-0

Rode kaart: 48' Ibara

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties