Charleroi: een prijs is een must voor Bayat

Dirk Pieters
| 0 reacties
Charleroi: een prijs is een must voor Bayat
Foto: © SC

Charleroi eindigde vorig jaar op een verdienstelijke vijfde plaats. Dit jaar wil het weer er volop voor gaan. De club en kersverse trainer, Philippe Van de Walle, zijn ambitieus. Voormalig trainer Jacky Mathijsen was het voortdurend gekibbel met de Bayat clan grondig beu en toen hij de kans kreeg om naar Brugge te gaan, aarzelde hij dan ook geen seconde. Van de Walle werd door het bestuur als opvolger naar voren geschoven.
 
Wijzigingen in het tussenseizoen
 
In Charleroi slaagden ze erin om de kern grotendeels te behouden, ondanks het feit dat vooraf een groot aantal vertrekkende spelers voorspeld was na het vertrek van trainer Jacky Mathijssen. Izzet Akgul is de bekendste speler die de ploeg verliet, hij speelt nu bij Roeselare. Ook Perbet, Luzi en Bakari hielden het bij Charleroi voor bekeken. De grootste aderlating voor Charleroi kwam er in de sportieve staf. Mathijssen trok naar Brugge, terwijl Mommens z’n geluk in de hoofdstad gaat beproeven bij Anderlecht.
 
Philippe Vandewalle deed het voortreffelijk op het einde van het vorige seizoen en krijgt van Bayat dan ook het volste vertrouwen. Laquait staat opnieuw in doel na een avontuur in het buitenland, daarnaast komen er met Ulens, Dutrieux en Porco drie beloftevolle spelers over van Bergen. Van N’Dri en Micelli wordt verwacht dat ze in de toekomst een meerwaarde kunnen vormen. Daarnaast valt het af te wachten wat er met Camus gebeurt die naar Steaua Boekarest kan, een sportieve aderlating voor de club, maar financieel wel een gouden zaak.
 
Verwachtingen

Trainer Mathijssen bracht vooral technisch gericht voetbal, de bal naar voren spelen. Philippe Van de Walle heeft laten optekenen dat hij de visie van Mathijssen deelt maar dat er wat hem betreft vooral verschil zal zijn op de trainingen. In de carrière van de ex-doelman waren twee principes belangrijk; de groep moet als een geheel naar voren komen en ijzersterke discipline. Van de Walle wist in de laatste vier wedstrijden twaalf op twaalf te pakken, de verwachtingen zijn dus hoog na het goede vorige seizoen. Of die ook ingelost gaan worden zal vooral afhangen van het feit of de ex-keeper kan standhouden als het wat minder goed mocht gaan. Het zuiderse temperament van bestuur van Charleroi zou dat wel eens kunnen bemoeilijken. Er wordt openlijk gesproken over “een prijs pakken”, dat zou Europees voetbal of de Beker kunnen zijn. De voorbereiding van Charleroi was wisselvallig maar hetzelfde kan bijvoorbeeld gezegd worden van Anderlecht en de andere topclubs. Charleroi ging enkel zwaar onderuit tegen Rijsel.  
 
Speler om naar uit te kijken

Christian Leiva kon bij Anderlecht nooit echt doorbreken, wegens concurrentie met Yves Vanderhaege, Lucas Biglia en Ahmed Hassan. Leiva heeft nochtans kwaliteit te bieden, zijn sterke verdedigende aanpak zou hem wel eens een tot een belangrijke pion in de basiself van Charleroi kunnen maken.
 
Leiva liet eerder al weten zich te willen bewijzen. "Bij Anderlecht hebben ze een fout begaan om mij te laten vertrekken. Ik zal laten zien dat ik wel meekan bij een topclub."
 
Prognose
 
Wij gokken op een zesde plaats. De kern bij Charleroi is niet verzwakt, trainer Van de Walle is ambitieus maar mist ervaring. Bij de voormalige doelman primeert de groepsgeest en net dat is iets wat Charlerloi kan stimuleren om voor een zo hoog mogelijke plaats te gaan. Veel zal afhangen van de eerste wedstrijden. Als hij en de ploeg die eerste tests doorstaan, kan de club inderdaad gemakkelijk in de top tien eindigen. Charleroi opent thuis tegen Roeselare, een week later trekken ze naar Westerlo. De eerste echt zware tegenstander komt er pas op de zesde speeldag, namelijk uit bij Germinal Beerschot, tegen dan moet de ploeg zijn draai al gevonden hebben.

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.
 
Klik hier om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden
 
Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Charleroi kampioen wordt, wint u 5551 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties