Crisis in Genk compleet, Gent mee aan kop

Anthony Van der Planken

Niet alleen Anderlecht liet zich verrassen op de derde speeldag van de Jupiler League, want ook Genk slaagde er zaterdagavond niet in om te winnen. AA Gent deed dat dan weer wel, het komt zo mee op kop.

Racing Genk verloor na de forfaitnederlaag in Gent en de Europese uitschakeling in Sarajevo opnieuw dure punten. Thuis geraakte het niet voorbij Roeselare. Genk was de betere ploeg in de eerste helft, had genoeg kansen, maar miste precisie en vertrouwen. In de tweede helft draaide het spelbeeld zich om en kwam Roeselare enkele keren dicht bij de winnende treffer. Genk ontsnapte zelfs aan een penalty na een flagrante fout van Dahmane in de zestien. Vier op negen voor Racing Genk, de competitiestart is nu officieel gemist.

AA Gent doet het dan stukken beter. De Buffalo's speelden hun minste wedstrijd van het seizoen, maar wonnen toch op het veld van FC Brussels. Grégoire en Moia schonken de Buffalo's de zege. Brussels verdiende veel meer, maar miste andermaal precisie. Culek kwam er nog het dichtst bij, zijn poging strandde op de paal.

Ook KV Mechelen ging onverdiend de boot in. De neo-eersteklasser was duidelijk de betere ploeg op het veld van Charleroi, verdiende niets minder dan de zege, maar kreeg -alweer- in de allerlaatste minuut een tegentreffer te verwerken. Een serieuze blunder van doelman Adamovic leidde tot de wel heel gevleide goal van Akpala en misschien wel de redding van trainer Philippe Vande Walle.

Ook Francky Dury kan weer even opgelucht ademhalen. Zijn Zulte Waregem pakte thuis tegen Westerlo de belangrijke drie punten. Matthijs scoorde al vroeg de 1-0. Westerlo zocht actief naar de gelijkmaker, maar leed niettemin zijn eerste (punten)verlies van het seizoen.

Lokeren en Germinal Beerschot hielden elkaar dan weer in evenwicht. De wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was: 0-0.

Moeskroen ten slotte klopte thuis Bergen met tien man. Bergen had een groot deel van het spel in handen, maar miste opnieuw efficiëntie. Voor Moeskroen scoorden Custovic, Tomou en Coto, voor Bergen enkel Dalmat vanop de penaltystip.