PSG pakt volle buit bij Le Mans

Ruben Claesen

Le Mans – PSG 0-2

Na vier gelijke spelen heeft PSG hem eindelijk binnen: de eerste zege. Met goed georganiseerd spel kwam het tien minuten voor rust op voorsprong via Sylvain Armand. Vlak na rust verdubbelde Diané die. PSG zet zo het goed gestarte Le Mans terug met beide voetjes op de grond en doet zelf een uitstekende zaak, zowel in de rangschikking als met het oog op de clash tussen de Parijzenaars en Marseille, komende zondag.

Saint-Etienne – Strasbourg 2-0

Ook Strasbourg weet weer wat verliezen is. De op een wolk spelende promovendus kwam met nog tien minuten te spelen in de eerste helft op achterstand, toen Ilan Araujo een strafschop omzette. Abdessadki zorgde met een own goal in de tweede helft dan voor de 2-0. Les Stéphanois hebben trouwens een opmerkelijke zaak gepresteerd: van de acht thuisploegen die tijdens deze midweekspeeldag in actie kwamen zijn Les Verts de enige formatie die kon winnen. De overige zeven gingen genadeloos onderuit.

Metz – Bordeaux 0-1

Metz heeft haar rode lantaarn nog niet kunnen verpatsen. Het verloor weer in eigen huis na een goal van Alou Diarra, even voorbij het uur. Bordeaux vindt op die manier weer aansluiting met de top en lijkt nu echt goed vertrokken.

Auxerre – Rennes 0-2

Nog een (sub)topper op de sukkel. Zeg maar: diep in de puree, want Auxerre heeft met drie op achttien een wel erg slechte start genomen. En ook in de thuismatch tegen Rennes ging het niet vlot. Al na een halfuur stond de eindstand op het bord, na treffers M’Bia en Briand.

Lorient – Valenciennes 1-3

Gisteren al liet Grégory Pujol, ex-Anderlecht, Lorient een poepje ruiken. Hij bracht Valenciennes in de eerste helft met twee goals op 0-2, vlak voor rust kon Marchal wel nog tegenscoren. Het was Sébastien Roudet die in de slotfase de zege voor VAFC helemaal veiligstelde. Valenciennes komt zo, samen met Nancy en Monaco, aan de kop van de Franse eerste klasse.