Cassano blesseert zich op debuut

Antonio Cassano heeft zijn debuut bij Sampdoria niet zo goed verteerd. In een speciaal ingelaste oefenwedstrijd tegen de Zwitserse tweedeklasser Bellinzona om hem en Vincenzo Montella wat matchritme te laten op doen, moest de geleende aanvaller al in de eerste helft geblesseerd gewisseld worden. Sampdoria had overigens veel moeite met zijn tegenstander, want het won maar nipt met 2-3.

Het was zelfs Bellinzona dat na 18 minuten op voorsprong kwam dankzij Gherardi. Amper twee minuten later stond het echter al gelijk omdat Montella een strafschop succesvol had omgezet nadat de doelman van de Zwitserse ploeg Cassano foutief had aangepakt. Aan het einde van de eerste helft moest echter Cassano gewisseld worden met vermoedelijk een verrekking van de linkerdij. De spits zal dinsdagochtend meer testen ondergaan, maar als het om een verrekking gaat dan is hij mogelijk een maand buiten strijd.

In de tweede helft kwam Bellinzona terug op voorsprong na 54 minuten dankzij La Rocca. Montella liet echter zien dat hij al in vorm is en na een uur bracht hij zijn team terug langszij. De spits mocht even daarna gaan rusten en werd vervangen door Ikechukwu Kalu en het was de 23-jarige Nigeriaan die in de 74ste minuut de wedstrijd besliste.

Sampdoria: Mirante; Lucchini (73' Lanzoni), Sala, Bastrini (57' Gastaldello); Zenoni, Franceschini, Palombo (88' Cucciniello), Pieri (81' Eramo); Bellucci (46' Caracciolo), Cassano (44' Delvecchio); Montella (64' Kalu)