Uitslagen EK-kwalificatieduels

viki meeuwis

In de groep van België, leidt Polen momenteel met 22 punten, na het gelijkspel tegen Portugal. Finland staat op een knappe tweede plaats met 18 punten na een 0-0 gelijkspel tegen Servië.

Uitslagen:

Groep A        Servië          0-0     Finland
Groep A        Portugal        2-2     Polen

De topmatch uit groep B eindigde onbeslist. Frankrijk staat in die groep op de eerste plaats met 19 punten. Schotland volgt op de tweede met 18 punten en wereldkampioen Italië staat pas op de derde plaats met 17 punten.

Uitslagen
Groep B        Schotland      3-1     Litouwen
Groep B        Georgïe         1-1     Oekraine
Groep B        Italië            0-0     Frankrijk

Een doelpunt van Steffen Iversen vlak na de rust bezorgde Noorwegen de overwinning. Die zege brengt de Noren op de tweede plaats met 16 punten na Griekenland, dat weliswaar niet speelde maar wel profiteerde van het feit dat Turkije slechts gelijk speelde tegen Malta.

Uitslagen
Groep C        Hongarije      1-0     Bosnia-Herzegovina
Groep C        Malta          2-2     Turkije
Groep C        Moldovië       0-1     Noorwegen

In groep D blijft Duitsland aan de leiding. De ploeg van Löw won met 2-0 van Wales en behaalt zo de eerste plaats met 22 punten. De eerste achtervolger is Tsjechiê met 17 punten.

Uitslagen
Groep D        Wales          0-2     Duitsland
Groep D        San Marino    0-3     Tjechië
Groep D        Slovakije       2-2     Ierland

Engeland won met 3-0 van Israël, wat hen op weg zet naar de kwalificatie. Een doelpunt voor rust van Shaun Wright-Phillips, een doelpunt van Owen en een kopbal van Richards waren genoeg voor de overwinning. Engeland behoudt nog kansen op kwalificatie. Het staaat derde met 17 punten. Op plaats één staat Kroatië met 20 punten en op twee Rusland met 18 punten.

Uitslagen
Groep E        Engeland       3-0     Israel
Groep E        Rusland         3-0     Macedonie
Groep E        Kroatië         2-0     Estland

In deze groep werd 'De slag om het noorden' uitgevochten. De wedstrijd tussen Zweden en Denemarken dus en die eindigde onbeslist. Waar Zweden in de eerste helft het overwicht had, kon Denemarken na de rust terugvechten. De Zweden kregen kansen via Zlatan Ibrahimovic, Wilhelmsson, Johan Elmander en Kennedy Bakircioglu. Bij Denemarken kregen Grønkjær en Tomasson kansen op doel. Het waren echter vooral de keepers van beide ploegen, Andreas Isaksson voor Zweden en Thomas Sørensen voor Denemarken die de de pluim op hun hoed mochten steken. Zweden staat nu aan de leiding met 19 punten, gevolgd door Noord-Ierland met 16 punten en Spanje met 15 punten.

Uitslagen

Groep F        Letland         1-0     Noord-Ierland
Groep F        IJsland          1-1     Spanje
Groep F        Zweden        0-0     Denemarken

Roemenë deed een goede zaak vanavond, het zette Wit-Rusland buitenspel met een 1-3 overwinning en blijft daarmee leider in groep G. Nederland heeft een belangrijke stap gezet naar het EK. Het won met 2-0 van Bulgarije via doelpunten van Wesley Sneijder en Ruud Van Nistelrooy. [AN]