Liverpool gelijk, Hammers en Black Cats winnen

Kristof Blomme

Liverpool is niet langer leider in de Premier League. De Reds kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Portsmouth. Arsenal, dat won bij Tottenham, neemt nu de leiding over. West Ham wist dit seizoen voor het eerst in eigen huis te winnen. Middlesbrough werd met 3-0 verslagen. Nieuwkomers Sunderland en Birmingham wisten hun thuismatchen eveneens winnend af te sluiten. Wigan en Fulham speelden gelijk. Later vandaag ontmoeten Chelsea en Blackburn elkaar nog.

Liverpool kwam bij Portsmouth niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Voor de pauze kreeg de thuisploeg een strafschop. Kanu raakte echter niet voorbij doelman Reina. Beide ploegen kregen nog enkele kansen. Zo miste Utaka een grote kans voor de thuisploeg. Aan de overkant raakte Voronin de lat. Uiteindelijk was de puntendeling verdiend.

West Ham won van Middlesbrough met 3-0. Net na de pauze opende Bowyer de score. Enkele minuten later verdubbelde Young, met een eigen doelpunt, de voorsprong van de thuisploeg. Op het uur legde aanvaller Ashton de eindstand vast.

Sunderland won, ondanks enkele afwezigen, met 2-1 van Reading. Na een halfuur bracht Jones de thuisploeg op voorsprong. Net na de pauze werd het zelfs 2-0 toen Wallace de netten deed trillen. Kitson bracht de bezoekers nog terug in de wedstrijd, maar te laat.

Birmingham klopte Bolton met het kleinste verschil. Voor de pauze tekende middenvelder Kapo voor het enige doelpunt van de partij. De nieuwkomer telt nu vier punten na vijf wedstrijden. Bolton telt amper drie punten.

Wigan en Fulham hielden elkaar in evenwicht. Na tien minuten zorgde Dempsey voor de openingstreffer namens de bezoekers. Het duurde tot tien minuten voor het einde vooraleer Wigan gelijk kon maken. Skoko, ex-Genk, scoorde vanop de stip.