Toppers voor moeilijke opdracht

Kristof Blomme
| 0 reacties
Toppers voor moeilijke opdracht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

In de Premier League staan de topploegen dit weekend voor een loodzware opdracht. Chelsea lijkt, op eigen veld tegen Blackburn, de grootste kans te maken op de overwinning. Manchester United gaat op bezoek bij Everton, terwijl Arsenal naar Tottenham trekt. Beide ploegen mikken dit seizoen op de top-5. Liverpool probeert dan weer de overwinning te pakken bij Portsmouth. 

Everton moet het stellen zonder doelman Howard, ex- Manchester United, die een blessure heeft aan de vinger. Hij wordt vervangen door Stefan Wessels. Ook Thomas Gravesen is afwezig bij de thuisploeg. Manchester United mist O'Shea en Fletcher. Beide hebben problemen met de knie. Ronaldo keert terug in de basis na schorsing. Rooney maakt voor het eerst zijn opwachting in de kern na zijn voetblessure. 

Bij Portsmouth is Primus nog steeds out. Campbell en Benjani keren wel terug uit blessure. Kranjcar en Muntari zijn nog twijfelachtig. Benitez kan niet rekenen op Finnan. Carragher zou wel beschikbaar moeten zijn. Ook Gerrard, die nog steeds sukkelt met een gebroken teen, begint allicht aan de match. 

Tottenham mist King, die geopereerd werd aan de knie, nog steeds. Lennon, Bent, Gardner en Dawson behoren wel weer tot de kern. Bij de Gunners verdedigt Almunia het doel. Lehmann is out met een elleboogblessure. Ook Gallas en Eboué zijn niet wedstrijdfit. Senderos kijkt geschorst toe. Diarra maakt mogelijk zijn debuut. 

Chelsea mist tegen Blackburn sterkhouders Lampard en Drogba. Ook Carvalho, Ballack en Bridge missen de partij wegens blessure. Pizarro is nog twijfelachtig. Shevchenko behoort wel tot de kern. Bij Blackburn keerden Santa Cruz, McCarthy en Mokoena zonder blessure terug na interlands. Manager Hughes kan rekenen op een volledig fitte kern. 

Birmingham moet het tegen Bolton nog steeds stellen zonder aanvoerder Johnson. Borja en Palacios behoren wel weer tot de kern. Bij Bolton blijven Giannakopoulos, O'Brien en Gardner langs de kant. Wilhelmsson, die een teenblessur opliep bij Zweden, raakt allicht wel fit. 

West Ham kan tegen Middlesbrough weer rekenen op Scott Parker, die mogelijk zijn debuut maakt. Ook Ljungberg en Zamora zijn weer fit. Bij Boro is doelman Schwarzer nog onzeker wegens een knieblessure. Nieuwkomer O'Neil maakt allicht zijn debuut. 

Sunderland mist tegen Reading enkele belangrijke spelers. Deze week viel Richardson uit met een knieblessure. Hij zal zo'n drie maanden aan de kant staan. Ook Cole, Edwards, Varga en Whitehead lopen er niet bij. Halford keert terug uit schorsing. Reading treedt aan zonder Gunnarsson, Little en Oster. Duberry is onzeker. 

Bij Wigan is Kilbane één wedstrijd geschorst. Valencia en Landzaat zijn er niet bij wegens blessure. Nieuwkomer Olembe, die met de reserven aantrad, is nog niet helemaal wedstrijdfit. Bij Fulham staan Cook, Bullard, McBride en Christanval aan de kant. Hughes maakt waarschijnlijk zijn debuut. 

Zondag ontmoeten Manchester City en Aston Villa elkaar. Bij de thuisploeg is Dunne geschorst. Middenvelder Geovanni zal allicht fit raken. Bij Villa is Carew onzeker. Nieuwkomer Davies behoort tot de kern. 

Maandag gaat Newcastle op bezoek bij Derby. Bij de thuisploeg is Fagan geschorst. Hij wordt vervangen door Miller, die verlost is van een hamstringblessure. Barnes is out, terwijl Moore twijfelachtig is. Bij Newcastle zijn Ramage, Babayaro, Barton, Duff en Carr niet fit. Viduka, Emre en Enrique zijn nog twijfelachtig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties