Leverkusen en Stuttgart zegevieren

Philippe Crols

Leverkusen en Stuttgart hadden er tot dusver nog niet gek veel van terecht gebracht. Beide teams trokken zaterdag evenwel aan het langste eind.

Leverkusen - Bochum  2-0

Leverkusen liet de aanvangsfase aan Bochum, maar nam langzaam aan over. Enkele goede kansen werden door de thuisploeg echter gemist waardoor het aan de rust nog altijd 0-0 stond. Bochum werd na rust vrijwel meteen herleid tot tien man na de uitsluiting van Pfertzel. De verdiende 1-0 bleef dan ook niet meer lang uit. Na een uur kopte Haggui de 1-0 op het bord. De uiteindelijke beslissing bleef nog lang op zich wachten. Friedrich scoorde enkele minuten voor tijd het verlossende doelpunt.

Stuttgart - Cottbus  3-0

VFB Stuttgart heeft ogenschijnlijk makkelijk gewonnen van Cottbus, maar niets is minder waar. De landskampioen had het bijzonder moeilijk tegen de degradatiekandidaat en kon pas in de tweede helft afstand nemen. Cacau scoorde iets na rust toch een verlossend doelpunt. Het was nadien wel wachten op de beslissing. Ewerthon verdubbelde na tachtig minuten de score. Gomez legde de 3-0-eindcijfers uiteindelijk vast.