Djurgården laat goede kans liggen

viki meeuwis

Maandag werden de laatste twee wedstrijden van de 21e speeldag in de Allsvenskan gespeeld. Malmö ontving Örebro terwijl Djurgården degradatiekandidaat Trelleborgs op bezoek kreeg.

Malmö stak de drie punten op zak na een doelpunt van Junior. Door deze winst staat Malmö nu zevende in het klassement, slechts vijf punten achter leider Djurgården.
De eerste helft begon Örebro heel defensief, duidelijk bedoeld om het offensief van de thuisploeg tegen te gaan.

Pas in de tweede helft zette de thuisploeg er echt temp in en drie minuten na de rust viel het enige doelpunt. De aanval begon op rechts, Babis Stefanidis met een pass naar Junior die de bal bij Toivonen bracht. Die speelde op zijn beurt de bal terug naar de Braziliaan die hem met een tweevoetige dribbel richting doel bracht en de bal tegen de netten schoot. Net op het moment dat Toivonen de bal naar Junior speelde, kreeg hij een harde tackle te verwerken. Dat was min of meer het spelbeeld van beide helften, keiharde duels op het scherp van de snee. Örebro probeerde tegen het einde van wedstrijd nog druk te zetten maar kon geen echte doelkans afdwingen. Malmö doet nog steeds mee in de titelrace terwijl Örebro een slechte zaak doet, het staat immers derde laatste en in de degradatiezone.

Malmö FF - Örebro 1-0
Doelpunten: 0-1 Junior (‘48)
Gele kaarten: MFF: Toivonen, Stefanidis, ÖSK: Barsom, Haginge
Scheidsrechter: Markus Strömbergsson
Toeschouwers: 8 954

De wedstrijd tussen Djurgården en Trelleborgs eindigde voor Djurgården in een teleurstellende 1-1 gelijkstand.
De thuisploeg begon met een offensieve opstelling met Lance Davids als rechtsback en een middenveld met drie spelers; Komac, Sjölund en Enrico. Dat leverde veel balbezit op en de meeste doelkansen maar keer op keer vonden ze keeper Marcus Sahlman van Trelleborgs op hun weg.

Zeven minuten ver in de tweede helft werd het plots muisstil in het stadion. Trelleborg aan de bal, waarna de snelle Ghanees Michael Mensah de bal richting doel trok, hij gaf een goede pass aan Eric Sundin die de bal in doel werkte. Het was alweer van vijf augustus geleden dat Trelleborgs nog eens kon scoren. Vijf minuten later kon Lance Davids, de beste speler op het veld van Djurgården, bijna de gelijkmaker scoren. Zijn schot ging hard richting doel en rukte bijna de arm van keeper Sahman uit de kom toen die de bal tegenhield. In de 77e minuut viel dan toch de gelijkmaker via Mattias Jonson, die de bal in de kruising schoot. Djurgården bleef zoeken naar het winnende doelpunt maar slaagde daar niet in.

Djurgården – Trelleborgs: 1-1
Doelpunten: 0-1 Erik Sundin (‘53), 1-1 Mattias Jonson (‘77)
Gele kaarten: Mattias Thylander, Jonathan Berg, Dennis Melander, Michael Mensah
Scheidsrechter: Åke Andreasson
Toeschouwers:  9 786

Met dit resultaat blijft de titelstrijd spannend want zowel Elfsborg, AIK, IFK Göteborg, Kalmar en Halmstad speelden slechts gelijk. Dat gaf de middenmotors zoals Mallmö de kans om dichter naar de kop van het klassement te kruipen. Malmö staat zoals reeds gezegd op slechts vijf punten van Djurgården, Hammarby op zes punten.
Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft het voorlopig dus erg spannend.