'Ten Cate is op weg naar Chelsea'

'Ten Cate is op weg naar Chelsea'
Foto: © SC

Henk ten Cate zit morgen mogelijk voor de laatste keer op de bank van Ajax. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zal de coach naar alle waarschijnlijkheid de overstap maken naar Chelsea. Dat beweert althans de krant De Telegraaf.

Gisteren hebben Ajax en Chelsea de onderhandelingen opgestart om een overgang van Ten Cate te bespreken. Nadat de coach zelf de wens uitsprak om te willen vertrekken raakten de onderhandelingen in een stroomversnelling. Ten Cate zou bij Chelsea assistent-trainer worden. De man zelf blijft wel staalhard ontkennen Ajax te verlaten.

Ajax moet nu op zoek naar een vervanger voor Ten Cate.  Naar alle waarschijnlijkheid neemt Adrie Koster zijn taken voorlopig over. Koster is momenteel de trainer van Jong Ajax maar zou in afwachting van een nieuwe hoofdcoach het eerste elftal onder zijn hoede nemen. 

Verwacht wordt dat Ten Cate eerstdaags zijn overstap naar de Engelse club bekend zal maken. Zowel sportief als financieel is dat voor hem namelijk een droomjob. Ook Ajax heeft alle belang bij een transfer, want op het einde van het seizoen loopt het contract met Ten Cate af en een langer verblijf was geen optie. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties