Man City simpel voorbij Middlesbrough

Kevin Vanbuggenhout

Manchester City wou dit weekend een vervolg breiden aan zijn succesvolle competitiestart. Het bezoek van Middlesbrough geldde ook als een haalbare kaart. Emile Mpenza kwam weer aan de aftrap. Middlesbrough miste heel wat spelers door blessures, maar kon puntenwinst goed gebruiken.

Manchester City startte gretig en Martin Petrov zorgde in de eerste minuut al voor gevaar. Petrov ging met de bal aan de haal en begon aan een ferme rush. Schwarzer had behoorlijk wat moeite met een schot van de Bulgaar. City zou al snel op voorsprong komen. Riggott werkte een lage hoekschop van Petrov ongelukkig in eigen doel: 1-0. Manchester City had de partij volledig onder controle en Middlesbrough kon maar weinig weerwerk bieden. Johnson en vooral de indrukwekkende Elano boezemden hun tegenstanders heel wat angst in. Pas na een goed halfuur kon Middlesbrough eens dreigen. Rochemback zette voor en Cattermole kon koppen, Hart had een goede redding in huis. Twee minuten later stond het 2-0. Johnson speelde de bal met een knap hakje in de loop van Elano en die schoot knap in de linkerhoek binnen. City kon met een comfortabele voorsprong de rust in.

Bij de start van de tweede helft bleef Boateng gekwetst langs de kant. Tuncay kwam hem vervangen. Middlesbrough kwam een stuk aanvallender uit de kleedkamers en maakte jacht op de aansluitingstreffer. Er kwam al snel een tegenaanval op gang, maar het schot van youngster Craddock was te zwak om Hart te verontrusten. Enkele minuten later strandde een poging van Craddock op de paal. Vlak hierna kon Craddock weer op doel af gaan, maar hij geraakte niet voorbij Hart. Manchester City was in het begin van de tweede helft duidelijk niet bij de les. Middlesbrough slaagde er echter niet in de aansluitingstreffer te scoren en Elano telde de bezoekers helemaal uit. De Braziliaan draaide een vrije trap prachtig in de linkerbovenhoek binnen: 3-0. Hierdoor kreeg Boro een ferme tik en voor Man City was het nu veel makkelijker voetballen. Schwarzer moest uitpakken met een geweldige save op een even goede volley van Ireland. De doelman van Middlesbrough tipte de bal over. Twaalf minuten voor tijd kreeg Elano een applausvervanging, hij werd gewisseld voor Geovanni. Eerder had Erikssson Emile Mpenza al naar de kant gehaald voor Samaras. Vier minuten voor affluiten werd het bijna 4-0. Schwarzer duwde een schot van Petrov in de voeten van Ireland, maar Taylor kon ontzetten in hoekschop. Middlesbrough kwam toch nog tot een eerredder. Hart duwde een zwevend schot van Tuncay recht in de voeten van Hutchinson en die duwde van dichtbij binnen: 3-1. Middlesbrough drong nog even aan. Hart moest redding brengen op een volgend schot van Tuncay en parreerde ook nog een poging van O'Neil. De zege van Manchester City kwam niet meer in het gedrang.

Man City blijft het uitstekend doen in de Premier League. Middlesbrough werd vrij simpel opzij gezet. Emile Mpenza speelde 74 minuten. Elano was weer ronduit indrukwekkend. City blijft door deze zege derde in de stand. Middlesbrough staat nu 15de en telt amper één punt meer dan de derdelaatste.