Gerets wil Europees bevestigen

Maarten Princen
| 0 reacties
Gerets wil Europees bevestigen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het Olympique Marseille in de Championse League beter vergaat dan in de Franse Ligue 1 is geen geheim. De Franse topclub staat slechts 17e en boekte dit weekend pas zijn 2e en zeer belangrijke zege tegen RC Lens. In de Champions League echter staan de Fransen met een 6 op 6 eerste in groep A en versloegen ze verrassend the Reds met 0-1 op Anfield Road.

Sinds de komst van onze landgenoot Eric Gerets ging Marseille ontspannender voetballen en werd er ook mooier voetbal op de mat gebracht.  Vanavond staan de Fransen oog in oog met de Portugese landskampioen. "De stress die ik nu heb is veel groter dan de stress die ik had tegen Liverpool. Porto is een goed blok met veel technisch goede spelers. Met enkele flitsen of uitbraken kunnen ze een match beslissen of doen kantelen." Aldus trainer Eric Gerets. "Het wordt vooral opletten met de flitsen van Portugese ster  Ricardo Quaresma die reeds 2 goalen maakte uit 2 wedstrijden. Porto heeft bovendien meer ervaring in de Champions League dan wij. Het zal vanavond dus sowieso geen gemakkelijke wedstrijd worden voor ons. "

Op de vraag of Gerets tekende voor een gelijkspel antwoordde hij het volgende: "Tevreden met een punt? Dat zal van het wedstrijdverloop afhangen, maar in principe wil ik voor de 3 punten gaan, dan zijn we immers bijna zo goed als zeker van de kwalificatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties