Vuurwerk op speeldag 9?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Vuurwerk op speeldag 9?
Foto: © SC

Op de negende speeldag van de Italiaanse competitie staan heel wat veelbelovende duels op het programma: zo gaat Inter op bezoek in Palermo, ontvangt Napoli Juventus en als klap op de vuurpijl kijken Milan en Roma elkaar in de ogen.

Kampioen Inter gaat geen gezondheidswandeling tegemoet in de Sicilië. Palermo is vooral thuis erg te duchten: Milan gleed er al uit, al won Roma er wel met 0-2 op de openingsspeeldag. De Nerazzurri kunnen niet rekenen op Vieira, die alweer anderhalve maand aan de zijlijn staat. Zijn landgenoot Dacourt is zijn stand-in. Een deze week nog grieperige Ibrahimovic (foto) start zeker en krijgt waarschijnlijk Adriano als aanvalspartner.
Thuisploeg Palermo kan weer beschikken over Miccoli, die wellicht links op een vijfmansmiddenveld wordt uitgespeeld. Dat middenveld steunt enige spits Amauri. Doelman Fontana sloeg de laatste training over. Indien hij niet fit genoeg is, speelt Agliardi.

Coach Ranieri mag dit weekend geen richtlijnen vanop de bank geven aan zijn Juventus, na zijn rode kaart tegen Genoa. Ook Nedved is geschorst: zijn plaats wordt wellicht ingenomen door Palladino. De verdediging van de jongste weken krijgt weer het vertrouwen: Chiellini en Legrottaglie proberen de boel centraal gesloten te houden.
Tegenstander en thuisploeg Napoli hoopt op een nieuwe stunt, na de 4-4 in Rome van vorige speeldag. Reja (foto) wijzigt zijn ploeg dan ook niet, wat betekent dat Blasi en Zalayeta het tegen hun ex-ploeg opnemen. De Uruguayaan liet al weten niet te zullen juichen als hij scoort. Een uitverkocht San Paolo hoopt dat Lavezzi weer zijn duivels ontbindt.

AC Milan reageerde prachtig op de nederlaag tegen Empoli: in de Champions League werd Shakthar Donetsk overtuigend geklopt. Zaak voor de Rossoneri is nu ook in de competitie sterk voor de dag te komen. Winnen tegen Roma is een must om de titelambities niet volledig te moeten opbergen. Nog steeds geen Ronaldo bij Milan: de Braziliaan ziet zijn rentree weer uitgesteld. De langdurig geblesseerde Jankulovski geeft zijn plaats links achteraan wellicht door aan Serginho (foto).
Bij AS Roma weten ze nog niet of Totti, dinsdag uitgevallen tegen Sporting, fit raakt. Vucinic bewees toen in elk geval 'Il Capitano' waardig te kunnen vervangen. Ook Taddei haalt de wedstrijd wellicht niet.

Fiorentina speelde donderdag pas een, overigens uitstekende, wedstrijd in Spanje, en Prandelli zal dan ook roteren voor de wedstrijd tegen Genoa: in de havenstad komt een voor de helft andere ploeg aan de aftrap: zonder Vanden Borre evenwel, die donderdag inviel, maar zondag opnieuw geen deel uitmaakt van de kern. Vieri verhuist naar de bank, Pazzini komt centraal voorin te staan. Centraal op het middenveld wordt het of Liverani, of Pazienza.

De andere wedstrijden van de negende speeldag:

Torino - Cagliari
Catania - Sampdoria
Empoli - Atalanta
Lazio - Udinese
Parma - Livorno
Siena - Reggina
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties