Analyse Topvier scheidt zich af

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Topvier scheidt zich af
Foto: © SC

Na nog niet eens een derde van de competitie lijkt de topvier van het klassement al een definitieve vorm aan te nemen. Over de volgorde is echter nog het laatste woord niet gezegd.

Inter blijft nipt aan kop na de puntendeling tegen Juventus. Mancini's team zette in het hol van de leeuw een behoorlijke prestatie neer, maar vergat de wedstrijd af te maken. De 0-1 was nog tegen de gang van het spel in, maar in de loop van de tweede helft kregen de Nerazzurri voldoende kansen op 0-2. De prestatie van de verdediging en het middenveld, met Samuel en Cambiasso (foto) in een glansrol, was uitstekend, maar vooraan was Ibrahimovic schijnbaar toch onder de indruk van het voortdurende gefluit aan zijn adres. De Zweed zat in de achterzak van Chiellini. Na de blessures van Materazzi, Stankovic en Vieira ziet Inter nu ook Figo uitvallen met een kuitbeenbreuk. De Portugees brengt heel veel snelheid in het team en zijn voorzetten zijn nog steeds levensgevaarlijk. Ondanks de immense kern van de Nerazzurri wordt de spoeling op het middenveld nu wat dun.

Fiorentina blijft overtuigen: bij Lazio wonnen de Viola maar door een gigantische flater van doelman Ballotta, maar toevallig is de tweede plaats allerminst. Prandelli kon zijn ploeg ten opzichte van vorig seizoen nog versterken: Semioli, Osvaldo en zelfs Vieri brengen een meerwaarde en talenten als Pazzini en Montolivo zijn weer een jaartje sterker. Zelf houdt de coach de boot nog af, maar kenners beweren dat Fiorentina dit seizoen al klaar is om een gooi naar de titel te doen. Gamberini (foto) ligt wel meer dan een maand in de lappenmand en dat is in verdedigend opzicht een aderlating.

AS Roma, derde in de stand, verspeelde domme punten in Empoli. Tot halfweg de tweede helft was er niets aan de hand en leidden de Giallorossi comfortabel met 0-2, maar in een dolle slotfase pakte Empoli nog een punt, en verspeelden de Romeinen er dus twee. Dergelijke misstappen kunne heel erg duur zijn met het oog op de Scudetto. Positief is wel, de uitzondering van dit weekend even buiten beschouwing gelaten, dat de ploeg niet afhankelijk meer is van Totti. Ook zonder zijn icoon is Roma een uitstekende ploeg.

Juventus behaalde een punt tegen Inter op basis van wilskracht en onverzettelijkheid: een kenmerk dat de ploeg dit seizoen al veel overwinningen opleverde. Positief is dat veel jongelingen moeiteloos meedraaien: Nocerino en Palladino zijn daarvan de belangrijkste exponenten. De al afgeschreven Legrottaglie speelt beter dan ooit tevoren en middenvelder Zanetti beleeft een tweede jeugd. Daartegenover staan de wissels van Nedved en Del Piero: beide 'oude krijgers' konden hun stempel niet drukken en nadat ze het veld hadden verlaten, begonnen de Bianconeri beter te spelen. Misschien beginnen de jaren voor hen stilaan te wegen. Ranieri houdt vol dat zowel Inter, Fiorentina en Roma meer in huis hebben dan zijn ploeg, maar dat de Scudetto desalniettemin mogelijk blijft.

Komt AC Milan de tiercé nog verstoren? Het valt te betwijfelen. De Rossoneri lijken verlamd als ze het veld in San Siro betreden. Op verplaatsing lukt alles moeiteloos, maar sinds april werd thuis niet meer gewonnen. Milan houdt nog Ronaldo (terug speelklaar) achter de hand en in januari is grote belofte Pato speelgerechtigd, maar of dat zal volstaan om weer vooraan mee te strijden?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties