Supporter neergeschoten in Italië *UPDATE*

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Supporter neergeschoten in Italië *UPDATE*
Foto: © SC

Vanmorgen is in Arezzo een supporter van Lazio om het leven gekomen na schermutselingen tussen tifosi van Lazio en Juventus. Het is nog onzeker of er wedstrijden doorgaan vanmiddag.

Gabriele Sandri, 26 jaar, werd neergeschoten op een 'area di servizio' langs de snelweg A1. Hij was op weg naar Milaan, waar Lazio het vanmiddag zou opnemen tegen leider Inter. Hij werd getroffen door een kogel, die vermoedelijk afkomstig is van het wapen van een agent, die de orde probeerde te herstellen. Sandri, een bekende dj in Rome, zat in een auto toen hij geraakt werd.

De Lega Calcio besliste vrijwel onmiddellijk om de wedstrijd Inter - Lazio af te gelasten, zo liet voorzitter Lotito van Lazio de pers weten. De andere wedstrijden van de twaalfde speeldag zouden vooralsnog wel gespeeld worden, met een vertraging van een kwartier.

Dit voorval betekent een kaakslag voor het door supportersgeweld al zo vaak geteisterde Italiaanse voetbal.

*UPDATE*

Na het bekend raken van het nieuws werden ook rellen gesignaleerd in Bergamo, waar tifosi van Atalanta of Milan (dat was nog niet duidelijk) het gemunt zouden hebben op de ordediensten.

Mogelijk wordt morgen door het ministerie en de Lega Calcio beslist dat er voor de rest van het seizoen geen bezoekende supporters meer worden toegelaten in de stadions.

Sandri, de overleden jongeman, was een kennis van heel wat spelers van Lazio. Voor verdediger Di Silvestri verzorgde hij nog de muziek op het feestje voor zijn 18e verjaardag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties