Juventus verliest in Coppa Italia

Maarten Vandenabeele

In de heenwedstrijd van de 1/8e finales van de Coppa Italia heeft Juventus verloren in Empoli. Door een late tegentreffer blijven de Bianconeri wel in de running voor een plaats bij de laatste acht.

Ranieri liet een aantal spelers opdraven die in de competitie nog niet veel aan de bak kwamen. Tiago en Almiron speelden centraal op het middenveld.

Na 19 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong: Giovinco, eigendom van Juventus, speelde Antonini vrij, die kon voorzetten. Pozzi kopte de bal voorbij Belardi: 1-0. Vroeg in de tweede helft kwam Empoli zelfs 2-0 voor: Abate schoot binnen. Almiron ging kort daarop hard door op Giovinco en voor de overtreding en het aanhoudende protest kreeg hij een rode kaart. Met zijn tienen kwam Juve toch terug in de wedstrijd: de ingevallen Iaquinta schermde knap de bal af en trapte naast doelman Bassi in doel, 2-1.

Verder kwamen de Bianconeri niet, zodat de terugwedstrijd, die op 16 januari wordt gespeeld, nog helemaal open ligt.