Kan Koeman het roer omgooien tegen Osasuna?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Koeman het roer omgooien tegen Osasuna?
Foto: © SC

Zoals gewoonlijk start de vijftiende speeldag in de Spaanse liga met twee zaterdagavondwedstrijden. Koeman moet in Pamplona winnen van Osasuna om een nog grotere crisis af te wenden. Even later speelt leider Real in Baskenland tegen Athletic.

Koeman heeft de grove borstel door de selectie gehaald en laat zogenaamde intocables (vaste waarden) als Angulo, Albelda, Hildebrand en Zigic buiten de kern bij Valencia. De Nederlandse oefenmeester wil enkel gemotiveerde spelers voor de partij van vanavond tegen Osasuna. El equipo ché staat momenteel op een zesde plaats op acht punten van de leider, zwaar onder de verwachtingen van de supporters. Na de uitschakeling in de Champions League en twee nederlagen in de competitie hebben de spelers en coach dringend een klinkende overwinning nodig.
 
De ploeg uit Pamplona heeft de voorbije twee maanden haar supporters in het Reyno de Navarra-stadion ook nog niet kunnen verwennen. De ploeg kon geen enkele partij van de laatste vier thuiswedstrijden winnen. Bij de rojillos laat coach Ziganda het “koningskoppel” Portillo-Pandiani op de bank. Er loopt immers een speler in vorm uit de Kaapverdische eilanden in de spits bij Osasuna: Dady, maker van al vijf doelpunten dit seizoen.
 
De andere partij van vanavond is Athletic tegen Real Madrid. De rojiblancos uit Baskenland hebben vorige speeldag veel vertrouwen gewonnen na de 0-3 winst tegen Valencia en staan op een veilige elfde plaats met 17 punten. De Koninklijke is met de Champions League in gedachten afgereisd naar Bilbao. Coach Schuster laat immers draaischijf Guti op de bank om hem te sparen voor de wedstrijd van dinsdag tegen Lazio Roma. Hierdoor komt Baptista waarschijnlijk in de basis die dankzij een mooie prestatie in de Trofeo Bernabéu tegen Partizan de Duitser wist te overtuigen.
 
De andere wedstrijden van morgen zijn: Zaragoza tegen Espanyol, Levante tegen Recreativo, Villarreal tegen Betis, Almería tegen Valladolid, Sevilla tegen Murcia, Racing tegen Mallorca, Atlético tegen Getafe en Barcelona tegen Deportivo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties