Roma en United in evenwicht, Sporting wint

Kristof Blomme

In Groep F was de beslissing al op de vorige speeldag gevallen. Roma en Manchester United, die zich beiden wisten te plaatsen voor de volgende ronde, speelden gelijk in een galawedstrijd. Sporting, dat verder bekert in de Uefa Cup, klopte Kiev met 3-0.

De beginfase van de wedstrijd was weinig opwindend. Beide ploegen waren al geplaatst en leken niet bereid om er toch nog iets van te maken. Halfweg de eerste periode probeerde Pizarro het vanop afstand, maar Kusczcak was bij de pinken. De eerste kans voor de bezoekers was voor O'Shea. Zijn kopbal werd over de lat geduwd door Doni. Op het halfuur kwam Roma ei zo na op voorsprong. Esposito miste echter van dichtbij. Even later waren het de jonge bezoekers die de leiding namen. Een hoekschop van Nani werd aan de eerste paal door Piqué ingekopt. Na de openingstreffer kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden. Zo trof Mancini eerst de lat en vond de Braziliaan wat later de bezoekende goalie op zijn weg. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Het tweede bedrijf was pas aan de gang of United verdubbelde bijna de voorsprong. Een kopbal van Eagles werd door Doni uit zijn doelvlak gehouden. Aan de overkant probeerde Barusso het van ver, maar hij zag zijn knal net naast vliegen. Met de inbreng van Vucinic trok Roma meer naar voor. De Montenegrijn stuurde Mancini diep en dit keer liet de aanvaller de mogelijkheid niet liggen. Vucinic had in de slotfase nog de winnende treffer aan de voet, maar hij besloot op de paal.

In de andere wedstrijd klopte Sporting Lissabon, eveneens in een wedstrijd zonder veel belang, Dinamo Kiev met 3-0. Tien minuten voor de pauze opende Polga de score met een penalty. Halfweg de tweede helft was de partij helemaal beslist toen Moutinho de voorsprong verdubbelde. Uiteindelijk legde Liedson in de slotminuut de eindstand vast. Kiev eindigt deze campagne met geen enkel punt.