Officieel: Capello coacht Engeland

Officieel: Capello coacht Engeland
Foto: © SC

De Italiaan Fabio Capello is nu ook officieel de nieuwe bondscoach van Engeland.

Nadat de Engelse voetbalbond (FA) gisteren al bekendmaakte dat de deal met Fabio Capello zo goed als rond was, berichtten de Engelse media zopas dat de Italiaan nu ook officieel zijn contract getekend heeft. Hij onderschreef een verbintenis tot 2012 zodat hij in principe aanblijft tot na het EK in Polen en Oekraïne. Capello volgt Steve McClaren op, die er niet in slaagde de Britten naar het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland te loodsen.

In Capello’s kielzog volgen maar liefst vier landgenoten. Franco Baldini, die topfuncties had bij Roma en Real, en Italo Galbiati, die Capello al bijstond bij Roma en Real, worden zijn assistenten. Franco Tancredi wordt keepertrainer en Massimo Neri fysical coach. Er komt ook nog een Engelsman bij, want Capello beheerst de taal van Shakespeare niet.
 
De bondscoach zou naar verluidt jaarlijks maar liefst zes miljoen euro opstrijken. De 61-jarige Capello was eerder aan de slag bij AC Milan, Juventus, AS Roma en vorig seizoen Real Madrid. Met de Koninklijke behaalde hij de titel, maar door een vertroebelde relatie met het bestuur moest hij in de zomer toch zijn koffers pakken. Op 6 februari 2008 debuteert hij met Engeland in een oefeninterland tegen Zwitserland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties