Van der Vaart vertrekt mogelijk in zomer

Nico Wieme
| 0 reacties
Van der Vaart vertrekt mogelijk in zomer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitse voetbalkrant Kicker meent te weten dat de Rafaël van der Vaart zijn contract bij Hamburg SV niet wil verlengen. De Nederlander zou de Noord-Duitse club deze zomer willen ruilen voor Juventus of Valencia.

Rafaël van der Vaart had eigenlijk voor Kerstmis al moeten beslissen of hij op de vraag van zijn club Hamburg SV ingaat om zijn contract te verlengen tot 2012. Hij stelde de beslissing echter uit, maar beloofde wel dat hij klare wijn zal schenken vooraleer hij op 7 januari met zijn ploeg op trainingskamp vertrekt. De Nederlandse draaischijf heeft in die periode nog een gesprek met het bestuur van Hamburg, maar volgens Kicker zou hij zijn besluit al genomen hebben.
 
“De kansen zijn niet meer fifty-fifty”, aldus van der Vaart. De 50-voudige international staat in de belangstelling van enkele Europese topclubs, zoals FC Valencia en Juventus Turijn. Vooral een verblijf bij Juve in de Serie A zou hij als een volgende mooie stap in zijn carrière zien. Dat die stap er komt, heeft de Nederlander al voldoende beklemtoond; dat hij er nu aankomt, schijnt vast te staan. “Ik wil mijn beslissing snel bekend maken. Ook voor HSV is het belangrijk dat men zo vlug mogelijk op de hoogte is.”
 
Toch geeft Hamburg de hoop nog niet helemaal op. Daar zorgt van der Vaart zelf voor met volgende woorden: “Een beetje twijfel heb ik nog. We hebben supermaanden achter de rug. Dat is een beetje een verrassing voor mij. Ik had dat niet verwacht.”
 
Kicker gaat er wel vanuit dat de middenvelder zijn laatste halfjaar bij Hamburg tegemoet gaat. Waarheen hij trekt, blijft echter nog een vraagteken. Eén ding is zeker: Hamburg moet in principe verkopen. Anders zou van der Vaart zijn afscheid kunnen afdwingen. Volgens artikel 17, paragraaf IV van de FIFA-statuten zou een profvoetballer het recht hebben om na drie jaar contract naar het buitenland te verhuizen. De transfersom zou dan het resterende loon bedragen. In zijn geval zou dat op ongeveer vier miljoen euro neerkomen. Als het, zoals algemeen verwacht wordt, tot een reguliere transfer komt, dan krijgt Ajax Amsterdam ook nog eens 22% van de transfersom.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties