Buffel heeft aandeel in zege Rangers

Philippe Crols

Tweede kerstdag is over het kanaal traditioneel Boxing Day en dus voetbal alom. Ook in Schotland dus. Daar moesten Rangers en Celtic de wei in. De topclubs hadden geen kerstgeschenken over voor hun tegenstanders.

Rangers kwam als eerste in actie op tweede kerstdag. Tegenstander wat de derde in de klassering: Motherwell. De thuisploeg kwam net voor rust op voorsprong via Cousin. Op het uur viel Buffel in en hij zag hoe Quinn voor de gelijkmaker zorgde. Die bleef maar vijf minuten staan, want toen vloerde Porter zijn eigen doelman. Boyd zou mede dankzij Buffel de 3-1 scoren.

Celtic ging dan weer winnen in Dundee, het nummer vier. Twintig minuten voor tijd opende Vennegoor of Hesselink de score. McManus verdubbelde de voorsprong en legde de 0-2-eindstand vast.