Vreven: 'De club heeft een probleem, niet ik'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vreven: 'De club heeft een probleem, niet ik'
Foto: © SC

Sint-Truiden bekleedt momenteel de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats in de Jupiler League. De Truienaars zijn dan ook van plan om tijdens de winterstop grote schoonmaak te houden in hun kern. Een van de slachtoffers is Stijn Vreven.

STVV is de laatste jaren geen voorbeeld van een stabiele club. Trainers komen en trainers gaan, maar de onstabiliteit zal nooit vergaan. In deze jaargang wisselden de Limburgers al twee keer van trainer. Eerst hield Valère Billen al dan niet vrijwillig de eer aan zichzelf, onlangs mocht interimaris Peter Voets een stap opzij zetten voor Dennis Van Wijck. Na de trainerscarrousel wil het Truiense bestuur nu het kapmes in de A-kern zetten. Ouderdomsdeken Stijn Vreven kreeg al te horen dat hij andere oorden mag opzoeken. Eén probleem: de 34-jarige verdediger, die pas sinds deze zomer voor de Limburgers speelt, is niet van plan om te wijken.
 
“Ik draai al lang genoeg mee in het voetbal om de boodschap te begrijpen”, zegt Vreven in Het Laatste Nieuws. “Maar ik ga nu niet op zoek naar een andere ploeg. Ik zit amper een half jaar ver in mijn tweejarig contract.” De beenharde verdediger vindt dat de club een probleem heeft, en niet hij. “Precies of het is mijn schuld dat STVV onderaan bengelt. Ik laat alles op me afkomen, maar leuk is anders natuurlijk.”
 
Het laatste wat hij wil, is dat hij op de bank of in de B-kern terechtkomt. “Maar ik herhaal, dat is hun probleem. Ach, dit is een bizarre club, nu moet het plots weer heel anders. Maar ik ben wel blij dat ik zoiets meemaak op het einde van mijn carrière en niet in het begin.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties