De Sart wil met beloften op stage na competitie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Sart wil met beloften op stage na competitie
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Na afloop van de competitie wil beloftenbondscoach Jean-François De Sart op stage met zijn team. De penningmeester van de KBVB zal wel in zijn haar krabben want De Sart wil het niet bij de deur organiseren.

Voor het eerst sedert 1928 is er nog eens een Belgisch voetbalelftal vertegenwoordigd op de Olympische Spelen en beloftenbondscoach Jean-François De Sart wil in China geen figurantenrol vertolken. Een goede voorbereiding is dus wel het minimum.

De Sart wil niet dicht bij huis op stage trekken. Hij schuift twee locaties naar voren: of het wordt Florida of het wordt meteen al Peking, de organiserende stad van de Spelen. "De bedoeling is om in haast identieke klimatologische omstandigheden te werken. Het zijn plaatsen waar het warm en vochtig is. Drie weken voor de start van de Spelen reizen we al naar Peking waar de definitieve voorbereiding start", aldus De Sart in de krant Het Laatste Nieuws

De Sart wil verder nog niet teveel vooruit kijken en weigert een ambitie uit te spreken. "Op het EK hebben we bewezen dat we met druk om kunnen gaan. Pronostikeren is op dit moment onmogelijk. Ik hoop dat we ginds goede wedstrijden zullen spelen en hopelijk iets beter dan de tegenstander", besluit De Sart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws