Analyse Werder Bremen: Dromen van titel mag

Philippe Crols
| 0 reacties
Werder Bremen: Dromen van titel mag
Foto: © SC

Halverwege de competitie staat Werder Bremen mee aan de leiding in Duitsland. Op basis van het doelpuntensaldo mag Bayern dan wel op kop staan, maar daar zullen ze bij Bremen op dit moment weinig of geen problemen van maken.

Verwachtingen voor het seizoen

Werder Bremen behoorde voor aanvang van het seizoen tot de titelkandidaten. Het haalde op Carlos Alberto na niet meteen de grote versterkingen binnen. Scoren is al een aantal seizoen geen probleem in Bremen, doelpunten vermijden daarentegen is een zwak punt. Wat dat betreft had men in Bremen zijn huiswerk niet goed gemaakt. Daarom dachten ook vele kenners dat Bremen aanvankelijk te licht zou wegen om mee te dingen naar de titel.

Verloop van de eerste ronde

En die kenners leken in het begin overschot van gelijk te krijgen. Werder gaf een comfortabele voorsprong in een mum van tijd weg tegen Bochum en op speeldag twee verkocht Bayern de troepen van Schaaf een oplawaai van 0-4. Het herstel had enige tijd nodig om plaats te vinden. Na wat te hebben aangemodderd tot midden september kwam de klik er dan toch.

En hoe, Bremen deed in de wedstrijd tegen Bielefeld zijn naam van beste aanval weer alle eer aan. Bielefeld werd met 8-1 huiswaarts gestuurd. Daarna zette Werder zijn rush naar de top verder in. Achtereenvolgens Duisburg, Hertha, Rostock, Karlsruhe, Cottbus en HSV moesten nederig het hoofd buigen. Enkel Schalke kon in de goede periode van Werder een puntje meepikken.

De twee laatste wedstrijden van Werder waren verschillend. In Hannover werd met 4-3 verloren, maar de revanche liet niet lang op zich wachten. Leverkusen werd op de slotspeeldag van de eerste ronde geklopt met 5-2. Werder heeft met 42 gemaakte goals de beste aanval.

In Europa overwintert Werder ook. In een groep met Real Madrid, Olympiakos en Lazio eindigde het derde. Na de winterstop zien we hen dus terug in de UEFA Cup.

Wat brengt de toekomst ?

Werder staat aan de leiding, maar het heeft dat ook voor een deel te danken omdat Bayern het op een bepaald moment helemaal niet meer leek te weten. Het komt er voor Werder op aan om goed te starten in de tweede ronde en Bayern niet uit het oog te verliezen. Enkel dan kan Werder kampioen worden.

Uitblinker – Ontgoocheling

Diego is de absolute uitblinker bij Werder Bremen. Hij is misschien nog wel beter dan vorig siezoen. De Braziliaan scoort en laat scoren en is de belangrijkste speler bij Werder.

Carlos Alberto is ook een Braziliaan, maar zou beter een voorbeeld nemen aan Diego. De middenvelder kwam namelijk nauwelijks aan spelen toe. Tot dusver een geflopte transfer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties