Matthäus: 'Ik wil naar het WK in Zuid-Afrika'

Nico Wieme
| 0 reacties
Matthäus: 'Ik wil naar het WK in Zuid-Afrika'
Foto: © SC

Bayern München wou hem niet. Nu hoopt Lothar Matthäus dat er weldra ergens een job als bondscoach vrijkomt. Hij wil absoluut naar het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Lotthar Matthäus heeft een nieuw doel in zijn leven: hij wil koste wat het kost naar het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. “Ik heb WK’s als speler meegemaakt en uiteraard zou het mij plezieren dat ook als trainer van een nationale ploeg te kunnen doen. Zo zou ik mijn WK-ervaring ten dienste van een land kunnen stellen”, aldus de ex-Bayernverdediger in Bild. “Ik heb geen schrik voor de opdracht.”
 
Tegelijkertijd benadrukte Matthäus dat hij Duitsland op het EK in Oostenrijk en Zwitserland niet als titelfavoriet ziet. “Wat de Duitse Mannschaft betreft, die kan men op grond van de laatste resultaten niet als topfavoriet beschouwen. Uiteindelijk hebben ze zich slechts als tweede achter groepswinnaar Tsjechië geplaatst en ze werden op het voorbije WK in eigen land ook pas derde achter twee andere Europese landen.”
 
De 150-voudige ex-international remt de euforie dus af. Hijzelf wacht als sinds 12 juni op een nieuwe uitdaging. Toen werd hij als cotrainer bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg wegens verschillende opvattingen met chef-coach Giovanni Trapattoni ontslagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties